ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανέκαμψε η Creta Farms με πωλήσεις 125 εκατ., αλλά δεν βρίσκει προσωπικό

Στο 24% ανέβασε το μερίδιό της στην αγορά η πολύπαθη βιομηχανία αλλαντικών στη δεύτερη πλήρη χρήση υπό τη διοίκηση του Δ. Βιτζηλαίου. Η αδυναμία εξεύρεσης προσωπικού έχει γίνει πλέον το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της διοίκησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλακτοκομικά: Μόνο ένα προϊόν σώθηκε από τη μείωση της κατανάλωσης

Σοβαρή κάμψη της ζήτησης προκάλεσαν οι αυξήσεις των τιμών. Μόνο στο ξινόγαλο καταγράφηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων. Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε αύξηση της αξίας πωλήσεων κατά 23%, στα 1,6 δισ. ευρώ.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός και αύξηση των τιμών ενέργειας προβληματίζουν τους Έλληνες

Όπως αναφέρει έρευνα του ΙΕΛΚΑ το πρόβλημα του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων αποτελεί από τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων καταναλωτών που δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερδισμένες και χαμένες επιχειρήσεις από τη μεγάλη «βουτιά» του ευρώ

Βαριές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που εισάγουν από τρίτες χώρες εμπορεύματα και πρώτες ύλες με τιμολόγηση σε δολάρια, οφέλη για λίγες εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τι δηλώνει στο BD ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνθήκες κραχ στην αγορά γάλακτος, πίεση σε εταιρείες και παραγωγούς

Στο 7% έφτασε η πτώση του όγκου πωλήσεων το πεντάμηνο του 2022. Μειώνεται ο τζίρος των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων παρά τις ανατιμήσεις. Αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κόστος οι κτηνοτρόφοι.