ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΕ

Γιατί διστάζει η κυβέρνηση να βγει από την ενισχυμένη επιτήρηση

Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια. Τα 10 «αγκάθια» της 13ης αξιολόγησης. Πολιτικές διαπραγματεύσεις για το χρόνο ολοκλήρωσης της εποπτείας. Οι κίνδυνοι μιας βιαστικής εξόδου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα, η παγκοσμιοποίηση και η μάχη των νοσταλγών μιας εποχής που έχει παρέλθει

Η μεταπολίτευση επιμένει στην επίτευξη δυο αντικρουόμενων στόχων: τη συμμετοχή της Ελλάδας στην παγκοσμιοποίηση, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα ξεπερασμένο οικονομικό και διοικητικό μοντέλο εντελώς ασύμβατο με τις σύγχρονες απαιτήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές

Η Γαλλία, που διαδέχεται τη Σλοβενία, προεδρεύει για έξι μήνες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των 27 χωρών-μελών απέναντι στην Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις προβλέπονται από την ΕΕ στη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Wagner

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν σε οκτώ πρόσωπα, στον όμιλο Βάγκνερ και άλλες τρεις οντότητες που συνδέονται με αυτόν. Επίσης προβλέπονται ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα τυχόν πόρων στην επικράτεια της ΕΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διακεκριμένοι Έλληνες νομικοί στη διαμόρφωση της εποπτείας των αγορών της ΕΕ

Πρόκειται για το καθηγητή Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών Χρήστο Γκόρτσο ο οποίος είναι τακτικό μέλος ενώ στους αναπληρωτές περιλαμβάνεται ο καθηγητής Δικαίου των κεφαλαιαγορών Κωνσταντίνος Σεργάκις.
ΔΙΕΘΝΗ

Να υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς- Γκερτ Πέτερινγκ σημείωσε πως πρέπει να να υπάρξει απάντηση εάν υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπογράμμισε πως τάσσεται υπέρ ενός διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία.
european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία της ΕΕ για τις κινήσεις της Ρωσίας στα σύνορα με Ουκρανία

Η Κομισιόν παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία με τον εκπρόσωπό της να αναφέρει πως οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί είναι αρκετά ανησυχητικές.
Volvo, Electric Cars, Ilektrika aytokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση του δικτύου γρήγορης φόρτισης ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, από τους 225.000 δημόσιους φορτιστές που υπάρχουν στην ΕΕ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μόλις οι 25.000 είναι ταχείας φόρτισης.
russia-army
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την ΕΕ για πιθανή επίθεση της Ρωσίας σε Ουκρανία

Η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ ο Βλ. Πούτιν αρνείται να συμβάλλει στη λύση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Με ανάπτυξη δυνάμεων στα σύνορα της απαντάει η Ουκρανία.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ευρωβουλευτές ζητούν αυστηρότερο φορολογικό έλεγχο στις εταιρείες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε ψήφισμα με τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής, που αφορούν τις επιζήμιες φορολογικές πρακτικές και ζητούν από την ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση τέτοιων πρακτικών.
ΔΙΕΘΝΗ

Δίνει 1,2 δισ. ευρώ η Ελβετία για τη στήριξη των φτωχότερων χωρών της ΕΕ

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για την απόφαση της Ελβετίας να αποδεσμεύσει το ποσό. Πλέον η Ελβετία ελπίζει πως θα μπορέσει να συμμετέχει ξανά στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon.