ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισραήλ: Δεν προκύπτουν ασυνήθιστες συναλλαγές πριν την επίθεση της Χαμάς

Μια έρευνα διαπίστωσε σημαντικές ανοικτές πωλήσεις μετοχών -short-selling, όπου οι επενδυτές αναμένουν ότι η τιμή της μετοχής θα πέσει, επιτρέποντας να αγοραστεί ξανά σε χαμηλότερη τιμή με κέρδος- πριν από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust Ανδρομέδα: Πώς κατάφερε να μειώσει το discount της μετοχής

Η απουσία τραπεζών από τις μεγάλες θέσεις στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιορίζει την πτώση του ενεργητικού σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη. Μερισματική απόδοση κοντά στο 6%, με τη δεύτερη διανομή μερίσματος εντός του 2023.
ΑΓΟΡΕΣ

EY: Μειωμένες οι δημόσιες εγγραφές στα διεθνή χρηματιστήρια το 2023

Ο κλάδος της τεχνολογίας συνεχίζει να κυριαρχεί στην παγκόσμια δραστηριότητα δημόσιων εγγραφών φέτος, καταγράφοντας ωστόσο μειωμένα έσοδα, και ακολουθεί η βιομηχανία που καταγράφει σταθερή ανάπτυξη.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Με αντίδραση έως +5% στις τράπεζες λύθηκε η «πολιορκία» στο Χρηματιστήριο

Άνιση συνεδρίαση με τις τράπεζες να «ξυπνούν» και πολλά blue chips να βρίσκονται υπό πίεση, ενώ ο Δείκτης τελικά κέρδισε 0,14%. Άνοδος 3,44% για τον τραπεζικό δείκτη. Στην τιμή διάθεσης των 7,20 ευρώ το κλείσιμο για την Optima.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Στα 135 εκατ. η ΑΜΚ, 0,58 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Θα εκδοθούν 232,7 εκατ. νέες μετοχές και θα διατεθούν στους μετόχους σε αναλογία 0,62 νέες για κάθε 1 παλαιά. Mέρος των δικαιωμάτων  του Σ. Κόκκαλη θα ασκηθούν από την Intracom Holdings που θα καταβάλει περίπου 25 εκατ. και από τον εφοπλιστή Γιώργο Μουνδρέα που θα καταβάλει 16,8 εκατ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρεμιέρα Οκτωβρίου με νέα πτώση στο ΧΑ και εξαιρετικά χαμηλό τζίρο

Η αγορά διολίσθησε χωρίς αντιστάσεις στις 1.191,77 μονάδες με πτώση 1,45% και με τις συναλλαγές να περιορίζονται στα 53,6 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης έχασε το όριο των 900 μονάδων για πρώτη φορά από τις 19 Μαΐου 2023.
epsilon net
ΑΓΟΡΕΣ

Ελεύθερη πτώση (-30%) για την Epsilon Net μετά την αναμόρφωση μεγεθών

Η εισηγμένη προχώρησε σε «αλλαγή λογιστικού χειρισμού» για το πρόγραμμα stock options, με αποτέλεσμα να καταγραφεί μεγάλη υποχώρηση για τα μεγέθη του 2022. Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα ταμειακών διαθεσίμων.