ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Διπλάσιο το ελληνικό πακέτο για την κρίση από τα ευρωπαϊκά

Κόστος της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ θα έχουν τα ελληνικά μέτρα στήριξης για τον προϋπολογισμό, έναντι μέσου όρου 2% στην ευρωζώνη. Η ελάφρυνση επιχειρήσεων - νοικοκυριών και η αισιοδοξία για δυναμική ανάκαμψη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Διεύρυνση των κλάδων που θα λάβουν στήριξη

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως με όπλο την καλή δημοσιονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών και την οικονομική ανάταξη της χώρας θα μπορέσουν να υποστηριχτούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωνία για τη ρευστότητα του κράτους, αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης

Η δεξαμενή των ταμειακών διαθεσίμων αδειάζει έως τον Ιούνιο και το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αναστολή στις πληρωμές δόσεων για τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερες από 900.000 επιχειρήσεις εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενταχθούν εκατοντάδες νέοι ΚΑΔ στο πρόγραμμα στήριξης. Για απώλεια τζίρου κοντά στο 90% για όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει το δίχτυ προστασίας η κυβέρνηση: 800 ευρώ σε 1,2 εκατ. εργαζομένους

Περίπου 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατ. μισθωτοί και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες μπαίνουν στο πρόγραμμα στήριξης, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας. Αναγνωρίζει ότι φέτος η οικονομία οδηγείται σε ύφεση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστέλλονται οι κανόνες για τα ελλείμματα στην Ευρώπη

Αναστέλλονται προσωρινά οι δημοσιονομικοί κανόνες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. «Το σύστημα υγείας θα έχει όσους πόρους χρειάζεται, για να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η πρωτόγνωρη κρίση», τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας.