ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ κοντά στην Κεφαλονιά, αισθητός στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 12/9/2026 νοτιοδυτικά του Ληξουρίου Κεφαλονιάς, με εστιακό βάθος 26 χλμ. Αισθητός σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και γύρω περιοχές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου, 12 Σεπτεμβρίου 2026, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου, στην περιοχή της Κεφαλονιάς, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 26 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τις γύρω περιοχές. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αίτημα παραίτησης Κ. Γκίλφοϊλ, διαδοχή και ενδιάμεσες εκλογές

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση της πρέσβειρας Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ελλάδα, μετά από δηλώσεις του Τραμπ. Το γεγονός φέρνει στο προσκήνιο τον ρόλο της Γερουσίας στην αντικατάσταση και τον διορισμό νέου πρέσβη.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΕΥΣ, η οποία έθεσε ζητήματα υγείας και συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών. Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ και ο πρόεδρος Ν. Λαυράνος.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ ανοιχτά των νότιων ακτών του Παναμά

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε στον Παναμά, με εστιακό βάθος 2 χλμ., σύμφωνα με τοπικό ινστιτούτο. Το EMSC και το USGS εκτιμούν το μέγεθος στα 6,1. Το επίκεντρο ήταν στα ανοικτά των νότιων ακτών Βεράγουας.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι σε σαουδαραβικά αεροδρόμια

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε απερίφραστα τις επιθέσεις των Χούθι σε αεροδρόμια της Σαουδικής Αραβίας, τονίζοντας ότι πλήττουν μη στρατιωτικές υποδομές και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Εκφράζει αλληλεγγύη και συλλυπητήρια στα θύματα.