ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: SOOC

Ορεστιάδα: 700 παραβάσεις ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία σε 3 μήνες

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026, η Τροχαία Ορεστιάδας βεβαίωσε 699 παραβάσεις σε ελέγχους φορτηγών για ταχογράφους, ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, εντοπίζοντας σημαντικές παραβάσεις σχετικά με τη χρήση και τον τύπο ταχογράφων.

Συνολικά 699 παραβάσεις που σχετίζονται με τις οδικές μεταφορές, τους ταχογράφους και τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης των οδηγών καταγράφηκαν από το τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026. Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων σε οχήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των διατάξεων για τη χρήση ταχογράφων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, τέσσερα φορτηγά βρέθηκαν να διαθέτουν ταχογράφους που είτε δεν ήταν νέας γενιάς είτε δεν έφεραν την απαιτούμενη έκδοση. Επιπλέον, σε 33 οχήματα διαπιστώθηκε η χρήση ψηφιακής κάρτας ταχογράφου άλλου ατόμου από τους οδηγούς, ενώ σε άλλα 20 οχήματα δεν χρησιμοποιούνταν ψηφιακή κάρτα, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων.

Μεταξύ των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν, συμπεριλαμβάνονται παραβιάσεις των ωρών οδήγησης και ανάπαυσης, καθώς και παραβάσεις που αφορούν την κυκλοφορία των οχημάτων, τις οδικές μεταφορές και τη λειτουργία των ταχογράφων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 193 παραβάσεις σχετικά με τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, ενώ σε δύο περιπτώσεις οι οδηγοί δεν διέθεταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν τρεις παραβάσεις σε φορτηγά για υπέρβαση των μέγιστων ορίων βάρους και διαστάσεων και μία παράβαση για πλημμελή λειτουργία των φώτων. Οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε φορτηγά και λεωφορεία θα συνεχιστούν, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς οδήγησης και την τήρηση της νομοθεσίας στις οδικές μεταφορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. ενόψει γιορτών

Ενισχυμένες περιπολίες, αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι και μέτρα σε αγορές και ΜΜΜ εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ενόψει της εορταστικής περιόδου, με συστάσεις προς τους πολίτες για ασφαλείς συναλλαγές και προστασία κατοικιών.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Αιγάλεω μετά τις ρυθμίσεις

Η αστυνομία ανακοίνωσε την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω, καθώς και σε τμήματα των λεωφόρων Δημοκρατίας και Γρ. Λαμπράκη και στον παράδρομο της παλαιάς ΕΟ Αθηνών–Κορίνθου.
Διαρροή σωλήνα νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα όριά του ο Κηφισός, ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων

Ο Κηφισός δείχνει το μέλλον της Αθήνας αν δεν ληφθούν μέτρα, τονίζει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης. Προτείνει πράσινο δακτύλιο και ενίσχυση ΜΜΜ, ώστε να γίνει η μετακίνηση με αυτοκίνητο λιγότερο αναγκαία.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στροφή στο μετρό χάρη στη μείωση του χρόνου μετακίνησης

Έρευνα του Κ. Μηλιώνη για το Μετρό Θεσσαλονίκης δείχνει πως ο σύντομος χρόνος διαδρομής και η ποιότητα υπηρεσίας προσελκύουν επιβάτες από το λεωφορείο. Η μελέτη βασίστηκε σε ερωτηματολόγια 356 ατόμων και στατιστική ανάλυση το 2025.