ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κοντά στο «κόκκινο» η Αττική - Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές με πλατείες που αποτελούν σημείο συνωστισμού, με την Αστυνομία να έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο ελέγχων. 

Ανοιχτό συνεχίζει να είναι το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική, καθώς η περιοχή παραμένει σε «πορτοκαλί» συναγερμό. Το επόμενο 10ήμερο θα κρίνει την πορεία των μέτρων, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως από τα 453 νέα κρούσματα, τα 174 κρούσματα εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, 

Λίγο νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε προειδοποιήσει πως «έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής - και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας - βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές των Εξαρχείων, στο Παγκράτι, στην Κυψέλη, το Γκάζι, στην Καλλιθέα, στην Αγία Παρασκευή και στη Νέα Σμύρνη, όπου οι πλατείες αποτελούν σημείο συνωστισμού, με την Αστυνομία να έχει καταρτίσει σχέδιο ελέγχων. 

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει συχνές περιπολίες, συγκέντρωση πληροφοριών για σημεία με συνωστισμό, Παράλληλα, αστυνομικοί θα παροτρύνουν κυρίως με μεγάφωνα (από την Τρίτη και με νέο ηχητικό μήνυμα) είτε να απομακρυνθεί ο κόσμος, είτε να λάβει τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ θα ενημερώνεται άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων και όπου χρειάζεται θα μεταβαίνει και ο επικεφαλής. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο κόσμος, θα φτάνουν ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα μέτρα και όπου χρειαστεί θα ακολουθεί υποχρεωτική απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.

Εξάλλου, για την πιθανότητα ενός νέου lockdown στην Αττική και το πώς θα γίνει μίλησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, «είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας». 

«Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση». Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση».

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζεται το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία».

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», είπε ο ίδιος προειδοποιώντας πως δεν μπορούμε «με την κατάσταση αυτή να μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.