ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα, ανακοινώσεις από Μητσοτάκη

Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες και η καθολική χρήση μάσκας. Πιθανό τα μέτρα να ανακοινωθούν από τον Κυρ. Μητσοτάκη με τηλεοπτικό μήνυμα.

Νέα αυστηρότερα μέτρα φέρνει η χθεσινή έκρηξη νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ πιθανό θεωρείται οι ανακοινώσεις να γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσω τηλεοπτικού μηνύματός του προς τους πολίτες. 

Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την έξαρση της πανδημίας, ενώ μεταξύ των επιπλέον μέτρων που εξετάζονται, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες και η καθολική χρήση μάσκας. 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», ώστε να μπει φρένο σε εστίες υπερμετάδοσης όπως τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις νέων σε πλατείες.

Παράλληλα, εξετάζεται πώς μπορεί η καθολική χρήση μάσκας να εφαρμοστεί αποτελεσματικά. Μία σκέψη είναι η χρήση σε πιο πολυσύχναστες οδούς, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Ακόμα ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά φαίνεται να απέχει ακόμα από την εφαρμογή του, είναι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Μάλιστα, ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως ενδέχεται μέσα στις επόμενες 5-7 ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων να διπλασιαστεί.

«Ενώ για αρκετό χρονικό διάστημα, υπήρχε ένας σταθερός αριθμός κρουσμάτων, είχαμε αποφύγει αυτό που χαρακτηρίζεται ως εκθετική αύξηση, φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση μπαίνουμε σε αυτή την τροχιά. Πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμα για να δούμε τον ρυθμό αύξησης, δηλαδή αν θα έχουμε διπλασιασμό μέσα σε 5-7 μέρες. Να σημειώσουμε βέβαια ότι αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των τεστ, οπότε υπάρχει και μια τέτοια συσχέτιση», δήλωσε. 

Επισήμανε βέβαια ότι είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι δεν αυξάνει ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση κι επομένως δεν ασκείται μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα στη χώρα, με 86 ασθενείς διασωληνωμένους και ακόμα 6 καταγεγραμμένους θανάτους. Το σύνολο των κρουσμάτων φτάνει στα 27.334, ενώ οι θάνατοι στους 534. 

Από τα νέα κρούσματα, τα 331 εντοπίζεται στην Περιφέρεια Αττικής, τα 181 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τα 32 στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 9 στην Π.Ε. Καστοριάς, 27 στην Π.Ε. Κοζάνης, 19 στην Π.Ε. Σερρών

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς τίθεται σε επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου

Ενημέρωσε πως στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα. Αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.