ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Κόπηκε στα δύο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» συγκρούστηκε με καράβι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk, υπέστη σοβαρές ζημιές και ρυμουλκείται προς τη Σαλαμίνα. Δύο τραυματίες.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με φορτηγό πλοίο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και σημειώθηκε περί τις 7:30 το πρωί. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πήρε κλίση αρκετών μοιρών προς τα δεξιά, και δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρύμνη του και έχει κοπεί σχεδόν στα δύο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων, ενώ και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως στο «Καλλιστώ», το οποίο είχε 27 άτομα πλήρωμα, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης, ενώ στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ανέφερε ότι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίουτ με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτιρίου

Για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία των συμβολαιογράφων έως τις 8 Ιανουαρίου 2024

Κατά τη Γενική Συνέλευση επισημάνθηκε και πάλι η ασυμφωνία μεταξύ της προκήρυξης του διαγωνισμού για τον «Ηλεκτρονικό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτων» και των συμφωνηθέντων μεταξύ Πολιτείας και συμβολαιογράφων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 14 - 15 Δεκεμβρίου επί της Λ. Κηφισού

Για την εκτέλεση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου προς την Αγ. Άννης για τα οχήματα, με εξαίρεση τα οχήματα του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ όπου θα διέρχονται κανονικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την επ' αόριστον συνέχιση της αποχής αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Βασικό αίτημα, μεταξύ άλλων, είναι η ανάκληση της δημοσιευθείσας στις 7/11/2023 διακήρυξης ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων» άλλως η απαλοιφή από αυτήν του τμήματος εκείνου, το οποίο αναφέρεται στο ψηφιακό συμβόλαιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά 12 γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών

Οι 12 γερμανικές εταιρείες θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα που αφορούν στην ανάλυση δεδομένων για τον έλεγχο του στόλου, στην ανάλυση επιδόσεων σκάφους, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σκαφών.