ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Οι περιοχές της χώρας που περνάνε στο «κόκκινο» επίπεδο 4

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ποιες περιοχές ανεβαίνουν στα επίπεδα 3 και 4. Στα 1.955 τα συνολικά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 4.459 στενές επαφές σε καραντίνα.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό. Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» ανεβαίνουν επίσης από αύριο οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Πώς θα λειτουργήσουν τα αεροδρόμια σε Γιάννενα και Σέρρες

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε περιορισμούς επιβατικών πτήσεων για τα Γιάννενα και τις Σέρρες, ενώ αλλαγές θα ισχύσουν και για τα αεροδρόμια της Κοζάνης και Καστοριάς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Οι εν λόγω notam ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα:

Γιάννενα: Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ». Η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις προς τα Γιάννενα με επιβάτες, επίσης επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του.

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΥΡΡΟΣ» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

  • Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)
  • Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Όσον αφορά στους περιορισμούς πτήσεων στα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών στις Σέρρες, Χορτερό και Εμμανουήλ Παππάς ισχύουν τα ακόλουθα:

Δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από το πεδίο προσγείωσης στο Χορτερό Σερρών και από το πεδίο προσγείωσης Σερρών - Εμμανουήλ Παππάς εκτός της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Από τους περιορισμούς πτήσεων εξαιρούνται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις μόνο εντός της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

H συμπληρωματική αεροπορική οδηγία για τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης» προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις επιβατών προς τους δύο περιφερειακούς αερολιμένες, ενώ όσον αφορά τις αναχωρήσεις από Καστοριά και Κοζάνη επιτρέπονται μόνο χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του. Υπενθυμίζουμε ότι οι εξαιρέσεις ισχύουν ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες και για τα δύο αεροδρόμια. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση σε Ίο, Μύκονο και 6 νησιά για επιβολή νέων μέτρων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τις τοπικές Αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και σημείωσε ότι έρχονται πιο εντατικοί έλεγχοι.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.