ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Νέο ρεκόρ με 1.690 κρούσματα. Ποια μέτρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Στους 128 οι διασωληνωμένοι από 114 χθες. Στα 37.196 έχουν φτάσει τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού, στους 620 οι νεκροί, 5 νέα θύματα το τελευταίο 24ωρο.

Αύξηση σημείωσαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 1.690, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ανακοινώνονται αύριο τα περιοριστικά μέτρα από τον πρωθυπουργό, ενώ θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις από Στουρνάρα, Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37.196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες. 4.083 κρούσματα (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 128 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αύριο Σάββατο. Μετά τον ισχυρό σεισμό τόσο το μήνυμα του πρωθυπουργού, όσο και οι ανακοινώσεις από τους κκ Σταϊκούρα, Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη θα γίνουν αύριο, σε ώρες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Businessdaily, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, διάρκειας ενός μήνα, στο μήνυμά του προς τους πολίτες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται το ολοκληρωτικό κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων, των θεάτρων και των κινηματογράφων. 

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια, επέκταση της τηλεργασίας, αναστολή ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νωρίτερα και απαγόρευση κυκλοφορίας από πιο νωρίς, μέτρα που θα αφορούν σίγουρα τις «πορτοκαλί» περιοχές, ίσως και τις «κόκκινες».

Σημειώνεται πως το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει διεύρυνση και επέκταση του πακέτου των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει ειδικά επιδόματα, φορολογικές ρυθμίσεις, μειώσεις ενοικίων, φθηνά δάνεια και παροχή πρόσθετης ρευστότητας μέσω των εγγυοδοτικών και ευρωπαϊκών ταμείων.

Αρμόδιοι παράγοντες εκφράζουν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το νέο πλήγμα στην οικονομία από τον κορονοϊό σημειώνοντας ότι ακόμα και τα στοχευμένα lockdown έχουν σημαντικό κόστος για την οικονομία και για το Δημόσιο, που θα πρέπει να καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη δεξαμενή των ταμειακών διαθεσίμων, καθώς η εισροή πόρων από τα κοινοτικά ταμεία καθυστερεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.