ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Παράταση του lockdown έως 7 Δεκεμβρίου

Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

Επεσήμανε ότι «ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται».

«Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας», συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα, το ότι παρατηρείται μια μείωση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας ανέφερε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Πιστεύουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη. Βασικός παράγοντας είναι να δούμε ότι πέφτουν οι διασωληνωμένοι» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η Αττική πηγαίνει καλά. Στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε μια σταδιακή μείωση από την σταθεροποίηση που είχαμε», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, είπε ότι «διαφαίνεται επιπέδωση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όχι όμως στην περιφέρεια», τονίζοντας ωστόσο ότι, «τα κρούσματα παραμένουν πολλά».

«Τα σχολεία είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε με μεγάλη προσοχή, με την έννοια ότι τα παιδιά και οι γονείς ταλαιπωρούνται εκτός σχολείου», σημείωσε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκφράζοντας την άποψη ότι, «είναι πολύ σημαντικό το άνοιγμα των σχολείων», ενώ όσο αφορά στο συνωστισμό που δημιουργείται έξω από τα σχολεία, ανέφερε ότι, «είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί»

«Το άνοιγμα των σχολείων διεθνώς αποτελεί προτεραιότητα», υπογράμμισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Petsas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολικό lockdown ξανά για μια εβδομάδα, στόχος το άνοιγμα των σχολείων 11/1

Από αύριο Κυριακή, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Τέλος σε click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, κλείνουν οι εκκλησίες. Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 09.00 το βράδυ.