ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metakinisi-vevaiosi-athens
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Από αύριο οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης, με ισχύ έως και 23 Μαρτίου

Τι θα ισχύει για τις αναστολές των εργαζομένων τον Μάρτιο και ποιες σκέψεις υπάρχουν από το οικονομικό επιτελείο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Σε ισχύ θα τεθούν από αύριο, Τρίτη 9 Μαρτίου, οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για τους πολίτες, με την ισχύ τους να έχει διάρκεια 14 ημερών, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου

Δηλώσεις αναστολών

Οι αναστολές εργαζομένων, που αφορούν είτε ολόκληρο τον Μάρτιο, είτε τις πρώτες 8 μέρες του μήνα, μπορούν να δηλωθούν μέχρι σήμερα, στις 16:00 στην «Εργάνη». Οι δηλώσεις που θα γίνουν από τις 16:01 κι έπειτα, θα αφορούν μόνο την προαναγγελία νέων αναστολών.

Ενοίκια

Υπάρχουν σκέψεις από το οικονομικό επιτελείο για πλήρη απαλλαγή ενοικίου τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, για όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Η απαλλαγή θα είναι 100% και θα αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

-Λιανεμπόριο, Εστίαση

-Πολιτισμό, Αθλητισμό

-Τουρισμό, Μεταφορές

-Γυμναστήρια, Κομμωτήρια

-Κέντρα αισθητικής, Βιβλιοπωλεία

Σε ό,τι αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις που δεν είναι κλειστές, αλλά και τους εργαζόμενους σε αναστολή, τα ενοίκια που θα καταβάλλουν, θα είναι μειωμένα κατά 40%. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μείωση είναι υποχρεωτική.

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Και για το 2022 τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Η πρόβλεψή αυτή αφορά τον ιδιωτικό τομέα.

Έκτακτη επιδότηση

Έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπου τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away, ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Πρόκειται κυρίως για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε καθεστώς σκληρού lockdown. 

Αναδρομικά

Μέχρι την Τετάρτη 10 Μαρτίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε 25.000 κληρονόμους. Αφορά όσους, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, είχαν μπει στη σχετική πλατφόρμα και είχαν υποβάλει τα στοιχεία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα δώρισε 703.200 εμβόλια κατά της Covid-19 στην Ινδονησία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας, σε ανάρτηση της Διεύθυνσης για την Αμερική και την Ευρώπη στο Twitter, εκφράζει την εκτίμηση της χώρας για την υποστήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.
Koronoios, Corona Virus, Covid-19, Pistopoitiko, Digital Certificate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η ενεργοποίηση από σήμερα του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.