bd-sprite
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αρώνης, πρόεδρος του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

Ο Γιώργος Αρώνης επιτελικό στέλεχος της Alpha Bank για πολλά χρόνια, άνηκε στη γενιά των στελεχών που πρωτοστάτησαν και ηγήθηκαν της απελευθέρωσης της τραπεζικής αγοράς.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αρώνης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και για πολλά χρόνια επιτελικό στέλεχος της Alpha Bank. Ο Γιώργος Αρώνης άνηκε στη γενιά των στελεχών που πρωτοστάτησαν και ηγήθηκαν της απελευθέρωσης της τραπεζικής αγοράς και συνέβαλαν αποφασιστικά στην μεγάλη επέκταση και ανάπτυξη του κλάδου τη δεκαετία του 2000.

Την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Αρώνη εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η διοίκηση της Alpha Bank και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο Γιώργος Αρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Οικονομικά και ήταν κάτοχος MBA, major in Finance, του ALBA. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, ενώ το 1999, μετακινήθηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής λιανικής τραπεζικής.

Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Alpha Bank και ήταν αυτός που ανέλαβε την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τραπεζικής λιανικής. Εξελίχθηκε γρήγορα και το 2008 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής ενώ το 2017, στο πλαίσιο της σημαντικής διοικητικής αναδόμησης της Alpha Bank, ορίστηκε αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2018 είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ωστόσο τον Νοέμβριο λίγο πριν την εκλογή του νέου επικεφαλής της τράπεζας απέσυρε την υποψηφιότητα και υπηρέτησε ως σύμβουλος της νέας διοίκησης.

Στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τράπεζα.

Κοινή δήλωση Προέδρου Alpha Bank, Βασίλειου Ράπανου και του CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Αρώνη, για πολλά χρόνια ανώτατου στελέχους της Alpha Bank. Αυτοδημιούργητος και αυτόφωτος, με καινοτόμες ιδέες και άμεση αντίληψη των τάσεων στην ελληνική οικονομία, ο Γιώργος Αρώνης άφησε το στίγμα του στο σύγχρονο τραπεζικό τοπίο. Για περισσότερα από 16 χρόνια, πρωτοστάτησε της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Alpha Bank, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του αποχαιρετούμε έναν στενό συνεργάτη, έναν εξαίρετο άνθρωπο και, κυρίως, έναν φίλο. 
Θα τον θυμόμαστε για πάντα. 

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

«Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποχαιρετούμε τον Γιώργο Αρώνη, που έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς.

Ο εκλιπών, επί σειρά ετών φίλος και συνεργάτης μας, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα. Υπηρέτησε με το ανήσυχο και πρωτοποριακό του πνεύμα για δεκαετίες και πάντα από θέσεις ευθύνης, το τραπεζικό σύστημα επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και ακούραστη διάθεση. Το ίδιο σημαντική ήταν η προσφορά του στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης, της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι τον Ιούνιο του 20.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ της ΕΕΤ αποφάσισε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του και να προβεί σε δωρεά 5000 ευρώ σε κοινωνικό φορέα που θα επιλέξει η οικογένεια του.»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νάρκη» στην Επαγγελματική Ασφάλιση το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Τα σωματεία εργαζομένων στην Eurobank και στην Alpha Bank σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε ένα ασφαλιστικό καθεστώς με δυσμενέστερους όρους από το αρχικό που είχαν επιλέξει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών προειδοποιούν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε όσους επικοινωνήσουν με πρόφαση τις αποζημιώσεις ή την καταβολή έκτακτων επιδομάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε στην HSBC σε Ελλάδα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της HSBC Ελλάδος υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «επιλέγει να φύγει «από την πίσω πόρτα» και μάλιστα πουλώντας απογυμνωμένο από τα πιο σημαντικά του assets το ελληνικό υποκατάστημα της».