ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Πνίγηκε κοριτσάκι μετά από επίθεση σε βάρκα με πρόσφυγες ανοιχτά της Ιταλίας

Το τραγικό γεγονός έλαβε χώρα σε περιοχή έρευνα και διάσωσης της Ιταλίας και η Ακτοφυλακή της Ρώμης, μαζί με την Οικονομική Αστυνομία, κινητοποιήθηκαν άμεσα, συντρέχοντας στους ναυαγούς.
ΔΙΕΘΝΗ

H ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε περίπου 600 άτομα που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος

Η επιχείρηση διεξήχθη νοτιοανατολικά της νήσου, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, επισήμανε το πρακτορείο. Εκατό και πλέον από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη στεριά από πλοίο του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
usa-immigrants-metanasteutiko-ipa
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση των νόμιμων οδών μετανάστευσης από Ν. Αμερική θέλουν οι ΗΠΑ

Από την αρχή του έτους περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει την ζούγκλα Ντάριεν μήκους 266 χιλιομέτρων στον Παναμά με στόχο να βρεθούν στις ΗΠΑ. Στους 52 οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους το 2022 προσπαθώντας να διαβούν τη ζούγκλα.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ocean Viking διέσωσε 92 ανθρώπους στην κεντρική Μεσόγειο

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ. Ο ΔΟΜ εκτιμά πως το 2022 έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν τουλάχιστον 1.417 μετανάστες.
Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί επένδυση εθνικής ασφάλειας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την κατασκευή του Φράχτη στο μήκος και των 140 χιλιομέτρων της μεθορίου, είτε υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είτε όχι.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης του Έβρου είναι αποτελεσματικός και θα επεκταθεί

«Όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε ότι όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα στον Έβρο ήταν ξέφραγο αμπέλι και στη θάλασσα δεν αναγνώριζαν ότι υπάρχουν σύνορα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Βρετανία στο σχέδιο Σούνακ για την στέγαση των μεταναστών

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι αιτούντες άσυλο μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στη χώρα να φιλοξενούνται σε στρατιωτικές βάσεις ακόμα και σε πλοία με στόχο να μειώσει το κόστος διαμονής τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου

Το μεταναστευτικό επέστρεψε ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα, καθώς οι αιτήσεις για την παροχή ασύλου αυξήθηκαν στην ΕΕ, ενώ πρόσφυγες χάνουν συχνά τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
ΔΙΕΘΝΗ

Η SOS Mediterranee κατηγορεί το λιμενικό της Λιβύης ότι επιτέθηκε εναντίον της

Η SOS Mediterranee διαβεβαίωσε εξάλλου ότι μια άλλη ΜΚΟ, η Sea Watch – η οποία κατήγγειλε το ίδιο συμβάν σε δική της ανακοίνωση—κατάφερε να εντοπίσει με αεροσκάφος τους μετανάστες που είχαν πέσει στη θάλασσα από το φουσκωτό και τελικά να τους διασώσει.