ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΙΤΑΡΙ

ΗΠΑ: Η Ρωσία αθετεί τις δεσμεύσεις τις για τα ουκρανικά σιτηρά

Το Κίεβο ανακοίνωσε  ότι η πρωτοβουλία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα διατρέχει κίνδυνο διακοπής αφού η Ρωσία απέκλεισε τις επιθεωρήσεις πλοίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελειώνουν οι ανατιμήσεις στο αλεύρι, προσδοκίες για μειώσεις έως 10%

Σταθεροποιούνται οι τιμές του μαλακού σίτου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων και εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα μειώσεων στις χονδρικές τιμές μετά τον Απρίλιο. Θα πάρει «ανάσες» κυρίως η βιοτεχνική αρτοποιεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Μειωμένες θα είναι οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών για το μήνα Νοέμβριο

H συμφωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία για να εξάγει τα αγροτικά προϊόντα της φαίνεται πως έχει «κολλήσει» λόγω Ρωσίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών λόγω του πολέμου

Στα αγροτικά προϊόντα, απώλειες σημείωσαν η τιμή του βαμβακιού, του ρυζιού και της σόγιας, κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού, της ζάχαρης, των βοοειδών και του καλαμποκιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματική αλλαγή, πολεμικές συρράξεις οδηγούν σε επισιτιστική κρίση

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο ενάντια στις Επισιτιστικές Κρίσεις (GNAFC) «το 2020 τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής μεταβολής ώθησαν παγκοσμίως σχεδόν 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια».
ΔΙΕΘΝΗ

Με δυσκολία πραγματοποιείται η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία

Παρά τη συμφωνία του ΟΗΕ, η Ουκρανία έχει μακρύ δρόμο μπροστά της για να προχωρήσει η εξαγωγή των σιτηρών της καθώς η Μαύρη Θάλασσα είναι γεμάτη νάρκες, ενώ και ο Πούτιν απείλησε χθες για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Αμφισβητεί ο Πούτιν τη συμφωνία για τα σιτηρά, θέλει νέα διαπραγμάτευση

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη συμφωνία που υπεγράφη πριν λίγο καιρό αναφέροντας πως από τα 87 πλοία, τα οποία μεταφέρουν 60.000 τόνους προϊόντων, πήγαν στις φτωχές χώρες, ενώ τα περισσότερα ουκρανικά σιτηρά έχουν καταλήξει στην ΕΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Άνοδος 8,6% στο δείκτη αγροτικών προϊόντων τον Αύγουστο

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων συνολικά, με το βαμβάκι, το καλαμπόκι, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια να πρωταγωνιστούν, με τη ζήτηση να ενισχύεται, παρά την ενίσχυση του δολαρίου.