ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνονται σε όλους τους νέους ΚΑΔ τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε χθες τέσσερις νέες υπουργικές αποφάσεις με μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες επιχειρήσεις και πώς θα πάρουν τα φθηνά δάνεια

Εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ενισχύονται επιχειρήσεις με έως 500 εργαζόμενους. Προβληματίζει τους λογιστές η υποχρέωση υποβολής στοιχείων α' τριμήνου μέχρι τις 10 Απριλίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αναστολή οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να τεθούν τελικά σε ισχύ από τις αρχές του 2021, ενώ οι ιδιώτες εκτιμητές θα αποζημιωθούν για το παραδοτέο έργο τους μέχρι και τη στιγμή της αναστολής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος προϋπολογισμός στη Βουλή, απόκλιση 6,8 δισ. προκαλεί ο ιός

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό με αύξηση αποθεματικού κατά 5 δισ. για τις ανάγκες της κρίσης καταθέτει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Πέντε σενάρια για άντληση ρευστότητας μετά το αδιέξοδο με τα ευρωομόλογα.
Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις αναστολής στα δάνεια πρώτης κατοικίας

Τα συναρμόδια υπουργεία θα συγκεντρώσουν όλα τα ΑΦΜ των οφειλετών που πλήττονται από τη πανδημία του κορονοϊού και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ και μετά θα τα στείλουν στις τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για να προχωρήσουν στην αναστολή των πληρωμών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνονται οι προθεσμίες διαβίβασης των στοιχείων των επιταγών στις τράπεζες

Με στόχο την διευκόλυνση των συναλλασσομένων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, επεκτείνεται κατά 3 ημέρες ο χρόνος διαβίβασης των στοιχείων των επιταγών στις τράπεζες.