bd-sprite
Φωτο: ΔΕΗ

MENA HUB, CYTA, ΔΕΗ και TTSA υπέγραψαν τη Συμφωνία Μετόχων για τον EMC

Το "East to Med data Corridor" είναι ένα υποθαλάσσιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μεταφοράς δεδομένων, θα αναπτυχθεί από το MENA HUB που ανήκει στην STC της Σαουδικής Αραβίας και στην ελληνική TTSA.

Ελλάδα και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν την Τρίτη πάνω στους βασικούς όρους ενός κοινού εγχειρήματος για την εγκατάσταση ενός καλωδίου οπτικών ινών μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.

Το "East to Med data Corridor", όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, ένα υποθαλάσσιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μεταφοράς δεδομένων, θα αναπτυχθεί από το MENA HUB, που ανήκει στην STC της Σαουδικής Αραβίας και στην ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ελλάδας (ΔΕΗ) και ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Κύπρου CYTA, θα έχουν επίσης μερίδιο στο έργο.

Επιπρόσθετες πληροφορίες: 

  • Υπογραφή της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ MENA HUB, CYTA, ΔΕΗ και TTSA χθες στην Αθήνα, παρουσία της Αυτού Υψηλότητας, Πρίγκιπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, Διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, και της Αυτού Εξοχότητας, του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Τεράστια αύξηση στη συνδεσιμότητα δεδομένων από την Ευρώπη στην Ασία μέσω της Σαουδικής Αραβίας
  • Tο Joint Venture μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας θα οδηγήσει στην εγκατάσταση ενός καλωδίου μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της Ελλάδας ως Ανατολική Πύλη Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σαουδικής Αραβίας ως τον Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας.
  • Το «MENA Hub», ο βραχίονας διεθνούς συνδεσιμότητας και Κέντρων Δεδομένων της STC της Σαουδικής Αραβίας, θα κατασκευάσει την καλωδιακή υποδομή σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA.
  • Το Έργο EMC δίνει τη δυνατότητα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στην Ελλάδα και την Κύπρο να αξιοποιήσουν τη γεωγραφική τους θέση, δημιουργώντας τον τόσο απαραίτητο για την παγκόσμια οικονομία νέο διάδρομο μεταφοράς δεδομένων, τοποθετώντας τις χώρες στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία, μέσω της δημιουργίας μια υποδομή ψηφιακής συνδεσιμότητας ανάμεσα στις χώρες, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Το καλώδιο EMC έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να υλοποιήσει το Σχέδιο “Vision 2030” του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», μετατρέποντας το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σε «Περιφερειακό Ψηφιακό Κόμβο» και καθιστώντας την Ελλάδα και την Κύπρο «Ανατολική Πύλη Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα προϊόντα σε πελάτες της με αγροτική ιδιότητα παρέχει η ΔΕΗ

Με συνολική διάρκεια 10 χρόνια, τα προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ παρέχονται με σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη. Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος Χαμηλής ή Μέσης Τάσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός 80 MW στη Δυτ. Μακεδονία

Η εταιρεία κατασκευάζει στην Πτολεμαΐδα νέα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 800MW. Σε αυτά, εκτός από το έργο «Ακρινή» συμπεριλαμβάνεται και το εμβληματικό φωτοβολταϊκό έργο «Ορυχείο ΔΕΗ Πτολεμαΐδα».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία

Το έργο εγκατεστημένης ισχύος 13,5MW αποτελείται από τρεις ανεμογεννήτριες των 4,5ΜW οι οποίες αναμένεται να παράγουν ενέργεια 38 GWh ετησίως, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή περίπου 22.000 τόνων CO2.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κατασκευάζει φωτοβολταϊκό πάρκο 171 ΜW η Intrakat για τη ΔΕΗ

Η κοινοπραξία εταιρειών «Intrakat - Ameresco - RES INVEST PV 171MW», στην οποία ο όμιλος Intrakat είναι επικεφαλής και συμμετέχει με ποσοστό 45%, υπέγραψε με την εταιρεία Spartakos Energy (100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) τη σύμβαση.