ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Ελλάδα: Τεχνολογικά Νέα και Ειδήσεις

biometrics-politics-artificial-intelligence
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης θα αποκαλύπτει τις πολιτικές πεποιθήσεις

Ο νέος αλγόριθμος έχει εκπαιδευτεί μέσω φωτογραφιών που έχει συλλέξει από τους λογαριασμούς στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες ανθρώπων που είναι γνωστοί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
NASA-aris-diastima
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ατυχία για NASA: «Έχασε» το τρυπάνι InSight που λειτουργούσε στον Άρη

Το τρυπάνι είχε καταφέρει να σκάψει μόλις μισό μέτρο στην επιφάνεια του Άρη αλλά έχει μεταφέρει σημαντικές πληροφορίες για τις επόμενες αποστολές. Στις 18 Φεβρουαρίου φτάνει το επόμενο ρόβερ στον «κόκκινο πλανήτη».
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί θα οδηγηθούν οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε συγχωνεύσεις

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στη κερδοφορία των εταιρειών τηλεπικοινωνίας σε συνδυασμό με τις ανάγκες που αυξάνονται για ταχύτερα δίκτυα και η έλευση του 5G μπορεί να προκαλέσει ντόμινο εξαγορών.
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 5G στη ζωή μας: Ποια smartphones «ξεκλειδώνουν» το δίκτυο της νέας εποχής

Ήδη οι πρώτες συσκευές 5G κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με τους καταναλωτές να μπορούν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα του δικτύου νέας γενιάς που επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για «έξυπνες πόλεις» στην Ελλάδα η Cisco

Η διευθ. επικοινωνίας της Cisco Ε. Πρασσάκη επεσήμανε το γεγονός πως η Cisco θα δημιουργήσει και δεύτερο κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ONEX στη Σύρο.
tilepikoinonies, 5G, tilefonia, mobile
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

EY: Οι δέκα σημαντικότερες προκλήσεις για τις τηλεπικοινωνίες το 2021

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει αυξήσει την κίνηση δεδομένων στα δίκτυα μέχρι και 70%, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι καλούνται να ενισχύσουν τις υποδομές τους και την ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων.