ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα και οι στόχοι

Με πρωτογενή ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr απευθύνεται στο κοινό που επιδιώκει να εμβαθύνει στα θέματα της οικονομικής ειδησεογραφίας. Παρακολουθούμε στενά την πορεία της οικονομίας, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, τις κινήσεις των αγορών, αλλά και όλα όσα αφορούν τη ζωή μας.

Ιδιοκτησία: ΟΚΤΑΣ MEDIA ΙΚΕ

Η ΟΜΑΔΑ

Γιάννης Παπαδογιάννης
Γιάννης Παπαδογιάννης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1999 έως το 2018 εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ενώ πριν είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Χρηματιστήριο», «Εξουσία», «Ημερησία». Τον Οκτώβριο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας Economistas.gr της οποίας ήταν συνδημιουργός. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 για τη δημιουργία του BusinessDaily.gr. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία για την οικονομία, τις τράπεζες και την κρίση. 

Νώντας Χαλδούπης
Νώντας Χαλδούπης
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δημοσιογράφος στο χώρο του οικονομικού, επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορτάζ από το 1993. Εργάστηκε ως ρεπόρτερ ή σε επιτελικές θέσεις, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» (Αρχισυνταξία Οικονομικού Ενθέτου), «Χρηματιστήριο» (Αρχισυντάκτης), «Παρόν της Κυριακής», στα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και «Χρήμα» (Διευθυντής Σύνταξης) και την ιστοσελίδα οικονομικής ενημέρωσης "sofokleousin.gr". Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2002.

Σοφία Ζαφείρη
Σοφία Ζαφείρη
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δημοσιογράφος στο χώρο του διεθνούς οικονομικού, επιχειρηματικού, χρηματιστηριακού και πολιτικού ρεπορτάζ από το 1998. Συνεργάστηκε με οικονομικές εφημερίδες («Εξπρές», «Ισοτιμία», «Ναυτεμπορική», «Αξία»), αλλά και με οικονομικές ιστοσελίδες («isotimia.gr», «euro2day.gr», «naftemporiki.gr», «newmoney.gr», «bankingnews.gr»). Μιλά αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά και εξακολουθεί να μαθαίνει ελληνικά.  Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2004.

Μυρτώ Μπασδραβάλα
Μυρτώ Μπασδραβάλα
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η Μυρτώ Μπασδραβάλα είναι οικονομολόγος. Με σπουδές σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και την υποστήριξη πωλήσεων.  Διετέλεσε Customer Care Manager στην Chorus Call Hellas με εξειδίκευση στην διοργάνωση εκδηλώσεων επενδυτικών σχέσεων εισηγμένων εταιρειών. Τον τελευταίο χρόνο είχε στελεχώσει το τμήμα υποστήριξης πωλήσεων στην Konica Minolta Επιχειρηματικές Λύσεις Ελλάς Α.Ε.

Ελένη Γαβριήλ
Ελένη Γαβριήλ
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Ελένη Γαβριήλ εργάζεται σαν δημοσιογράφος από το 1996. Έχει κάνει ελεύθερο και δικαστικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το αμυντικό ρεπορτάζ, όπου είναι διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής  Άμυνας. Εργάστηκε σε εφημερίδες (Ριζοσπάστης), στο ραδιόφωνο και στον περιοδικό Τύπο. Το 2015 συνεργάστηκε με ξένα μέσα ενημέρωσης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2003.

Όλγα Κλώντζα
Όλγα Κλώντζα
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Όλγα Κλώντζα είναι δημοσιογράφος στον χώρο του επιχειρηματικού ρεπορτάζ και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο της πολιτικής επικοινωνίας. Έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία στην εφημερίδα «Το Βήμα» και συνεργάστηκε με την ηλεκτρονική έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Με αφετηρία το ελεύθερο ρεπορτάζ, εξειδικεύεται από το 2016 σε θέματα υποδομών, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. 

Βασίλης Κώτσης
Βασίλης Κώτσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δραστηριοποιείται στο χώρο του επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορτάζ από το 1994, αφού προηγουμένως είχε ολοκληρώσει σπουδές δημοσιογραφίας σε Ελλάδα και Γερμανία. Πρώτος σταθμός της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ήταν η οικονομική εφημερίδα «Ημερησία». Ακολούθησε το οικονομικό ένθετο της «Καθημερινής» και για 24 χρόνια το Βήμα της Κυριακής. Στη δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr εντάχθηκε το Μάιο του 2022. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών από το 2000.

Μαίρη Λεμπέση
Μαίρη Λεμπέση
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Μαίρη Λεμπέση είναι δημοσιογράφος και Media Content Coordinator. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” από το 1998 έως το 2012, καλύπτοντας θέματα οικονομικού κι επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, εργάστηκε ως επικοινωνιολόγος στην εταιρεία SYN αναπτύσσοντας εργαλεία διαχείρισης εικόνας για μεγάλους πελάτες, ενώ είχε συνεργασίες και με περιοδικά (Fortune, Manager, GK, Γυναίκα). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Αλεξάνδρα Λεφοπούλου
Αλεξάνδρα Λεφοπούλου
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Αλεξάνδρα Λεφοπούλου είναι δημοσιογράφος και Communications Strategist, με  επαγγελματική εμπειρία που ξεπερνά τα 20 χρόνια. Η αρθρογραφία της εστιάζεται σε θέματα επιχειρήσεων και βιωσιμότητας, ESG, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, ηγεσίας και ανθρώπινου δυναμικού, ενώ συνεργάζεται με σημαντικούς οργανισμούς και φορείς σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά ΜΜΕ όπως Εφημερίδα Των Συντακτών, ΤΑ ΝΕΑ, Ναυτεμπορική, MarketingWeek, Netweek, Leading EASE, PeopleMatters, EIAS LEXIS (ΕΙΑΣ-Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών).

Στέλιος Μπούρας
Στέλιος Μπούρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέλιος Μπούρας είναι δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας. Με σπουδές στα οικονομικά στην Αυστραλία, έχει εργαστεί στη Wall Street Journal, στο Reuters και στην Καθημερινή (Herald Tribune) καλύπτοντας την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βρυξέλλες. Έχει επίσης συνεργαστεί με το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ασχολείται με το Digital Marketing και έχει δικό του blog (greekguru.net) όπου γράφει για την αγορά ακινήτων.

Μαρία Νικόλτσιου
Μαρία Νικόλτσιου
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Μαρία Νικόλτσιου είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και σχολιάστρια ειδήσεων στον Alpha TV και ραδιοφωνική παραγωγός στον Alpha 989 Radio. Ολοκλήρωσε την ανώτατη εκπαίδευσή της στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Master of Science στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το London School of Economics και Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις από το University of Kent. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1993 στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον τύπο. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. 

Γιάννης Πιτταράς
Γιάννης Πιτταράς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Γιάννης Πιτταράς είναι δημοσιογράφος - παρουσιαστής της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εκπομπής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί». Διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος του Πολιτικού ρεπορτάζ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ALPHA. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 ως ελεύθερος ρεπόρτερ στο STAR και μετέπειτα στο ALTER. Έχει αργαστεί επίσης στις εφημερίδες ΒΡΑΔΙΝΗ και ΚΑΡΦΙ.

Απόστολος Σκουμπούρης
Απόστολος Σκουμπούρης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1998 αρχικά ως ρεπόρτερ Media και κατόπιν εξειδικεύτηκε στο χρηματιστηριακό ρεπορτάζ το οποίο συνεχίζει – παράλληλα με άλλα – έως σήμερα. Τα τελευταία χρόνια καλύπτει ευρύτερο επιχειρηματικό ρεπορτάζ, καθώς και ρεπορτάζ τουρισμού κ.α.. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες ««Τα Μέσα», «Έξυπνο Χρήμα», «Δείκτης», «Χρηματιστήριο», «Ισοτιμία», «Παρασκευή+13» και «Φιλελεύθερος, καθώς και σε ιστοσελίδες όπως liberal.gr, reporter.gr, bankingnews.gr, isotimia.gr, και capital.gr. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Τόνια Τσακίρη
Τόνια Τσακίρη
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Τόνια Τσακίρη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε δημοσιογραφία και κατέχει μεταπτυχιακό «Communication and Technology» από το Brunel University στο Λονδίνο. Από το 1999 ως το 2017 εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα», παράλληλα συνεργάστηκε με ιστοσελίδες, περιοδικά και την ελληνοαυστραλέζικη εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 2022 σπούδασε coaching στο ΕΚΠΑ και τώρα σπουδάζει συμβουλευτική και επαγγελματικό προσανατολισμό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ συγγράφει το πρώτο της βιβλίο.

Στέφανος Τσουλάκης
Στέφανος Τσουλάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέφανος Τσουλάκης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις και Σπουδές Ειρήνης στο Lancaster University και εχει εργαστεί στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» καλύπτοντας θέματα διεθνούς και οικονομικού ενδιαφέροντος ενώ έχει συνεργαστεί και σε διάφορες ιστοσελίδες. Εργάστηκε και στον κλαδικό τύπο στα περιοδικά της εταιρείας Forum (Snack and Coffee).

Δημήτρης Χαροντάκης
Δημήτρης Χαροντάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Δημήτρης Χαροντάκης ειναι δημοσιογράφος. Εργάστηκε στις εφημερίδες Αυριανή, Πρώτη, Εξπρες και διάφορα περιοδικά. Από το 1988 εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τα Νέα και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Από το 2016 ως και το 2022 ήταν αρχισυντάκτης στο οικονομικό τμήμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Κωστής Χριστοδούλου
Κωστής Χριστοδούλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Καθημερινή το 1994 και συνέχισε σε Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Ημερησία. Το 2006 κάνει στροφή στον χώρο των περιοδικών ξεκινώντας από την ΙΜΑΚΟ για να συνεχίσει ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό Εικόνες της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Έθνος. Τα δύο ρεπορτάζ τα συνδύασε με την μεταπήδηση του το 2014 στον ηλεκτρονικό τύπο, ως αρχισυντάκτης του NEWS247 της 24Media. Είχε σταθερή συνεργασία με αρκετά οικονομικά περιοδικά (Fortune, KnowHow κ.α.). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1999.

Σωκράτης Ψάλτης
Σωκράτης Ψάλτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Σωκράτης Ψάλτης είναι συντάκτης ειδήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο. Έχει ένα μεταπτυχιακό στην Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές και ένα στις Μεσογειακές Σπουδές από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

BD
BD

Κείμενα και ρεπορτάζ που φέρουν την υπογραφή BD είναι κείμενα που έχουν συνεισφέρει αρκετά μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του BusinessDaily.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

BusinessDaily.gr

Επωνυμία Επιχείρησης: ΟΚΤΑΣ ΜΙΝΤΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διακριτικός Τίτλος: ΟΚΤΑΣ MEDIA IKE

Έδρα: Εμμανουήλ Μπενάκη 35, 15 233

Νομική Μορφή: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΦΜ: 801188759

ΔΟY: Α’ Αθηνών

Aρ. ΓΕΜΗ: 151368001000

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Εμμανουήλ Μπενάκη 35, 15 233

Τηλέφωνο: 210 38 09 716

Email: Δελτία Τύπου: [email protected], Πληροφορίες: [email protected]

Διαχειριστής: Ιωάννης Παπαδογιάννης

Διευθυντής: Ιωάννης Παπαδογιάννης

Διευθυντής Σύνταξης: Επαμεινώντας Χαλδούπης

Δικαιούχος του domain name: Ιωάννης Παπαδογιάννης