ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ομάδα και οι στόχοι

Με πρωτογενή ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr απευθύνεται στο κοινό που επιδιώκει να εμβαθύνει στα θέματα της οικονομικής ειδησεογραφίας. Παρακολουθούμε στενά την πορεία της οικονομίας, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, τις κινήσεις των αγορών, αλλά και όλα όσα αφορούν τη ζωή μας.

Ιδιοκτησία: ΟΚΤΑΣ MEDIA ΙΚΕ

Η ΟΜΑΔΑ

Γιάννης Παπαδογιάννης
Γιάννης Παπαδογιάννης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1999 έως το 2018 εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ενώ πριν είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Χρηματιστήριο», «Εξουσία», «Ημερησία». Τον Οκτώβριο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας Economistas.gr της οποίας ήταν συνδημιουργός. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 για την δημιουργία του BusinessDaily.gr. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία για την οικονομία, τις τράπεζες και την κρίση. 

Νώντας Χαλδούπης
Νώντας Χαλδούπης
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δημοσιογράφος στο χώρο του οικονομικού, επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορτάζ από το 1993. Συνεργασίες ως ρεπόρτερ ή σε επιτελικές θέσεις, μεταξύ άλλων, με τις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» (Αρχισυνταξία Οικονομικού Ενθέτου), «Χρηματιστήριο» (Αρχισυντάκτης), «Παρόν της Κυριακής», τα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και «Χρήμα» (Διευθυντής Σύνταξης) και την ιστοσελίδα οικονομικής ενημέρωσης "sofokleousin.gr". Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2002.

Ελίνα Δημαρτίκα
Ελίνα Δημαρτίκα
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Η Ελίνα Δημαρτίκα σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2008 έως το 2015 εργάστηκε ως συντάκτρια στο οικονομικό σάιτ Capital.gr και από το 2015 στο Liberal.gr. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2018 όταν εγγράφηκαν οι πρώτοι δημοσιογράφοι από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. 

Σοφία Ζαφείρη
Σοφία Ζαφείρη
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δημοσιογράφος στο χώρο του διεθνούς οικονομικού, επιχειρηματικού, χρηματιστηριακού και πολιτικού ρεπορτάζ από το 1998. Συνεργάστηκε με οικονομικές εφημερίδες («Εξπρές», «Ισοτιμία», «Ναυτεμπορική», «Αξία»), αλλά και με οικονομικές ιστοσελίδες («isotimia.gr», «euro2day.gr», «naftemporiki.gr», «newmoney.gr», «bankingnews.gr»). Μιλά αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά και εξακολουθεί να μαθαίνει ελληνικά.  Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2004.

Κώστας Αντωνάκος
Κώστας Αντωνάκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Σόφιας στο τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Καλύπτει το οικονομικό ρεπορτάζ και έχει εργασθεί ως οικονομικός συντάκτης και αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «ΠΡΩΤΗ», «ΝΙΚΗ» «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» «ΤΑ ΝΕΑ» «ΕΘΝΟΣ», στα τηλεοπτικά κανάλια “SKAI” και “MEGA”    και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «SKAI» ΑLPHA NEWS” και “FLASH”. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1990. 

Μαίρη Λεμπέση
Μαίρη Λεμπέση
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Μαίρη Λεμπέση είναι δημοσιογράφος και Media Content Coordinator. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” από το 1998 έως το 2012, καλύπτοντας θέματα οικονομικού κι επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, εργάστηκε ως επικοινωνιολόγος στην εταιρεία SYN αναπτύσσοντας εργαλεία διαχείρισης εικόνας για μεγάλους πελάτες, ενώ είχε συνεργασίες και με περιοδικά (Fortune, Manager, GK, Γυναίκα). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Στέλιος Μπούρας
Στέλιος Μπούρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέλιος Μπούρας είναι δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας. Με σπουδές στα οικονομικά στην Αυστραλία, έχει εργαστεί στη Wall Street Journal, στο Reuters και στην Καθημερινή (Herald Tribune) καλύπτοντας την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βρυξέλλες. Έχει επίσης συνεργαστεί με το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ασχολείται με το Digital Marketing και έχει δικό του blog (greekguru.net) όπου γράφει για την αγορά ακινήτων.

Χριστίνα Ζαφειρούλη
Χριστίνα Ζαφειρούλη
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

H Χριστίνα Ζαφειρούλη έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στρατηγική και Πολιτική της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Βαρκελώνης. Συμμετείχε σε έρευνες "Media Monitoring" του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε κλαδικά περιοδικά εστίασης, ναυτιλίας και έχει καλύψει πολιτιστικό ρεπορτάζ και εργάζεται και ως υπεύθυνη επικοινωνίας και social media manager για πολιτιστικούς φορείς και ομάδες.

Ηρώ Παρτσακουλάκη
Ηρώ Παρτσακουλάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Ηρώ Παρτσακουλάκη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι συντάκτρια στη συνδρομητική σελίδα χρηματοοικονομικών ειδήσεων Debtwire, όπου καλύπτει την πρωτογενή αγορά ομολόγων της Λατινικής Αμερικής. Έχει συνεργαστεί στην Ελλάδα με την Athens Voice και τα nea.gr και στις ΗΠΑ με την εφημερίδα Miami Today και τον οργανισμό αξιολόγησης δημοσιογραφικών ιστοσελίδων NewsGuard.

Στέφανος Τσουλάκης
Στέφανος Τσουλάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέφανος Τσουλάκης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις και Σπουδές Ειρήνης στο Lancaster University και εχει εργαστεί στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» καλύπτοντας θέματα διεθνούς και οικονομικού ενδιαφέροντος ενώ έχει συνεργαστεί και σε διάφορες ιστοσελίδες. Εργάστηκε και στον κλαδικό τύπο στα περιοδικά της εταιρείας Forum (Snack and Coffee).

Επίμονος Κηπουρός
Επίμονος Κηπουρός
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Επίμονος Κηπουρός παρακολουθεί, αναλύει και σχολιάζει το Χρηματιστήριο και τις αγορές, την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

BD
BD
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κείμενα και ρεπορτάζ που φέρουν την υπογραφή BD είναι κείμενα που έχουν συνεισφέρει αρκετά μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του BusinessDaily.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

BusinessDaily.gr

Εμμανουήλ Μπενάκη 35, 106 78, Αθήνα

Τηλ: 210 38 09 716

Δελτία Τύπου: [email protected]

Πληροφορίες: [email protected]