ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ομάδα και οι στόχοι

Σε μια εποχή υπερπληροφόρησης, που συχνά καταλήγει σε σύγχυση, η δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr απευθύνεται στο κοινό που επιδιώκει να εμβαθύνει στα θέματα της οικονομικής ειδησεογραφίας, προσφέροντας πρωτογενή ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις και παρακολουθώντας στενά την πορεία της οικονομίας, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, τις κινήσεις των αγορών, αλλά και όλα όσα αφορούν τη ζωή μας.

Ιδιοκτησία: ΟΚΤΑΣ MEDIA ΙΚΕ

Η ΟΜΑΔΑ

Γιάννης Παπαδογιάννης
Γιάννης Παπαδογιάννης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1999 έως το 2018 εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ενώ πριν είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Χρηματιστήριο», «Εξουσία», «Ημερησία». Τον Οκτώβριο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας Economistas.gr της οποίας ήταν συνδημιουργός. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 για την δημιουργία του BusinessDaily.gr. Έχει εκδώσει τρία βιβλία για την οικονομία, τις τράπεζες και την κρίση. 

Νώντας Χαλδούπης
Νώντας Χαλδούπης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ

Δημοσιογράφος στο χώρο του οικονομικού, επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορτάζ από το 1993. Συνεργασίες ως ρεπόρτερ ή σε επιτελικές θέσεις, μεταξύ άλλων, με τις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» (Αρχισυνταξία Οικονομικού Ενθέτου), «Χρηματιστήριο» (Αρχισυντάκτης), «Παρόν της Κυριακής», τα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και «Χρήμα» (Διευθυντής Σύνταξης) και την ιστοσελίδα οικονομικής ενημέρωσης "sofokleousin.gr". Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2002.

Δανάη Αλεξάκη
Δανάη Αλεξάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Δανάη Αλεξάκη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Cardiff και αφού ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της στην Διεθνή Δημοσιογραφία το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στην οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» καλύπτοντας τα Υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων. Από το 2010 έως και σήμερα είναι συντάκτρια επιχειρηματικού και αγροτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ενώ συνδράμει εθελοντικά με θέματα ελεύθερου ρεπορτάζ στο περιοδικό δρόμου «σχεδία».

Μαίρη Λεμπέση
Μαίρη Λεμπέση
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Μαίρη Λεμπέση είναι δημοσιογράφος και Media Content Coordinator. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” από το 1998 έως το 2012, καλύπτοντας θέματα οικονομικού κι επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, εργάστηκε ως επικοινωνιολόγος στην εταιρεία SYN αναπτύσσοντας εργαλεία διαχείρισης εικόνας για μεγάλους πελάτες, ενώ είχε συνεργασίες και με περιοδικά (Fortune, Manager, GK, Γυναίκα). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Στέλιος Μπούρας
Στέλιος Μπούρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέλιος Μπούρας είναι δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας. Με σπουδές στα οικονομικά στην Αυστραλία, έχει εργαστεί στη Wall Street Journal, στο Reuters και στην Καθημερινή (Herald Tribune) καλύπτοντας την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βρυξέλλες. Έχει επίσης συνεργαστεί με το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ασχολείται με το Digital Marketing και έχει δικό του blog (greekguru.net) όπου γράφει για την αγορά ακινήτων.

Αντιόπη Σχοινά
Αντιόπη Σχοινά
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Τελείωσε το  Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και εργάζεται ως δημοσιογράφος επιχειρηματικού και οικονομικού ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί από το 1997 στο «Βήμα της Κυριακής» και το ημερήσιο Βήμα. καθώς επίσης στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Επένδυση», «Φιλελεύθερος» και «FreeSunday», στα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και «Κεφάλαιο» και σε πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες (euro2day.gr, capital.gr, kerdos.gr, Liberal.gr κ.α.). Τέλος έχει συνεργαστεί σε ειδικές εκδόσεις και αφιερώματα εφημερίδων και περιοδικών.

Χριστίνα Ζαφειρούλη
Χριστίνα Ζαφειρούλη
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

H Χριστίνα Ζαφειρούλη έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στρατηγική και Πολιτική της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Βαρκελώνης. Συμμετείχε σε έρευνες "Media Monitoring" του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε κλαδικά περιοδικά εστίασης, ναυτιλίας και έχει καλύψει πολιτιστικό ρεπορτάζ και εργάζεται και ως υπεύθυνη επικοινωνίας και social media manager για πολιτιστικούς φορείς και ομάδες.

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 2001. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί, εκτός των άλλων, με την εφημερίδα Παρασκήνιο, τις ιστοσελίδες Sport24, Τηλεγράφημα και Βήμα Ορθοδοξίας, όπως και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΤ 90,6 . Σπούδασε δημοσιογραφία, ως υπότροφος, στο ΙΕΚ Όμηρος και αθλητική δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Αυτή τη περίοδο ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ.

Στέφανος Τσουλάκης
Στέφανος Τσουλάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέφανος Τσουλάκης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις και Σπουδές Ειρήνης στο Lancaster University και εχει εργαστεί στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» καλύπτοντας θέματα διεθνούς και οικονομικού ενδιαφέροντος ενώ έχει συνεργαστεί και σε διάφορες ιστοσελίδες. Εργάστηκε και στον κλαδικό τύπο στα περιοδικά της εταιρείας Forum (Snack and Coffee).

Επίμονος Κηπουρός
Επίμονος Κηπουρός
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Επίμονος Κηπουρός παρακολουθεί, αναλύει και σχολιάζει το Χρηματιστήριο και τις αγορές, την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

BD
BD
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κείμενα και ρεπορτάζ που φέρουν την υπογραφή BD είναι κείμενα που έχουν συνεισφέρει αρκετά μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του BusinessDaily.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

BusinessDaily.gr

Ζαλόγγου 14, 107 68, Αθήνα

Τηλ: 210 38 09 716

Δελτία Τύπου: [email protected]

Πληροφορίες: [email protected]