ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα και οι στόχοι

Με πρωτογενή ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις, η δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr απευθύνεται στο κοινό που επιδιώκει να εμβαθύνει στα θέματα της οικονομικής ειδησεογραφίας. Παρακολουθούμε στενά την πορεία της οικονομίας, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, τις κινήσεις των αγορών, αλλά και όλα όσα αφορούν τη ζωή μας.

Ιδιοκτησία: ΟΚΤΑΣ MEDIA ΙΚΕ

Η ΟΜΑΔΑ

Γιάννης Παπαδογιάννης
Γιάννης Παπαδογιάννης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ο Γιάννης Παπαδογιάννης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 1999 έως το 2018 εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ενώ πριν είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Χρηματιστήριο», «Εξουσία», «Ημερησία». Τον Οκτώβριο 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας Economistas.gr της οποίας ήταν συνδημιουργός. Αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 για τη δημιουργία του BusinessDaily.gr. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία για την οικονομία, τις τράπεζες και την κρίση. 

Νώντας Χαλδούπης
Νώντας Χαλδούπης
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δημοσιογράφος στο χώρο του οικονομικού, επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορτάζ από το 1993. Εργάστηκε ως ρεπόρτερ ή σε επιτελικές θέσεις, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» (Αρχισυνταξία Οικονομικού Ενθέτου), «Χρηματιστήριο» (Αρχισυντάκτης), «Παρόν της Κυριακής», στα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και «Χρήμα» (Διευθυντής Σύνταξης) και την ιστοσελίδα οικονομικής ενημέρωσης "sofokleousin.gr". Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2002.

Σοφία Ζαφείρη
Σοφία Ζαφείρη
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δημοσιογράφος στο χώρο του διεθνούς οικονομικού, επιχειρηματικού, χρηματιστηριακού και πολιτικού ρεπορτάζ από το 1998. Συνεργάστηκε με οικονομικές εφημερίδες («Εξπρές», «Ισοτιμία», «Ναυτεμπορική», «Αξία»), αλλά και με οικονομικές ιστοσελίδες («isotimia.gr», «euro2day.gr», «naftemporiki.gr», «newmoney.gr», «bankingnews.gr»). Μιλά αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά και εξακολουθεί να μαθαίνει ελληνικά.  Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2004.

Δήμητρα Καλτάκη
Δήμητρα Καλτάκη
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η Δήμητρα Καλτάκη είναι social media και account manager. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρείες Στρατηγικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και ως σύμβουλος σε εταιρείες χρηματοδότησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Έχοντας συνεχίσει τις σπουδές της στο Digital Marketing, ασχολείται με την διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Βάσω Αγγελέτου
Βάσω Αγγελέτου
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Βάσω Αγγελέτου είναι δημοσιογράφος. Καλύπτει τον τραπεζικό - επενδυτικό κλάδο. Έχει ασχοληθεί με διεθνές οικονομικό ρεπορτάζ, τράπεζες, fintech/startups και έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό -ιδίως τα χρόνια της 10ετούς κρίσης. Με χρηματοοικονομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει συνεργαστεί με σημαντικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, όπως naftemporiki.gr, insider.gr, imerisia.gr, Οικονομική Επιθεώρηση, Fortune Greece κ.α.

Κώστας Αντωνάκος
Κώστας Αντωνάκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Σόφιας στο τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Καλύπτει το οικονομικό ρεπορτάζ και έχει εργασθεί ως οικονομικός συντάκτης και αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «ΠΡΩΤΗ», «ΝΙΚΗ» «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» «ΤΑ ΝΕΑ» «ΕΘΝΟΣ», στα τηλεοπτικά κανάλια “SKAI” και “MEGA”    και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «SKAI» ΑLPHA NEWS” και “FLASH”. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1990. 

Ελένη Γαβριήλ
Ελένη Γαβριήλ
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Ελένη Γαβριήλ εργάζεται σαν δημοσιογράφος από το 1996. Έχει κάνει ελεύθερο και δικαστικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το αμυντικό ρεπορτάζ, όπου είναι διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής  Άμυνας. Εργάστηκε σε εφημερίδες (Ριζοσπάστης), στο ραδιόφωνο και στον περιοδικό Τύπο. Το 2015 συνεργάστηκε με ξένα μέσα ενημέρωσης. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2003.

Χριστίνα Ζαφειρούλη
Χριστίνα Ζαφειρούλη
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

H Χριστίνα Ζαφειρούλη έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στρατηγική και Πολιτική της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Autonoma της Βαρκελώνης. Συμμετείχε σε έρευνες "Media Monitoring" του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε κλαδικά περιοδικά εστίασης, ναυτιλίας και έχει καλύψει πολιτιστικό ρεπορτάζ και εργάζεται και ως υπεύθυνη επικοινωνίας και social media manager για πολιτιστικούς φορείς και ομάδες.

Βασίλης Κώτσης
Βασίλης Κώτσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δραστηριοποιείται στο χώρο του επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού ρεπορτάζ από το 1994, αφού προηγουμένως είχε ολοκληρώσει σπουδές δημοσιογραφίας σε Ελλάδα και Γερμανία. Πρώτος σταθμός της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ήταν η οικονομική εφημερίδα «Ημερησία». Ακολούθησε το οικονομικό ένθετο της «Καθημερινής» και για 24 χρόνια το Βήμα της Κυριακής. Στη δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr εντάχθηκε το Μάιο του 2022. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών από το 2000.

Μαίρη Λεμπέση
Μαίρη Λεμπέση
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Μαίρη Λεμπέση είναι δημοσιογράφος και Media Content Coordinator. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” από το 1998 έως το 2012, καλύπτοντας θέματα οικονομικού κι επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, εργάστηκε ως επικοινωνιολόγος στην εταιρεία SYN αναπτύσσοντας εργαλεία διαχείρισης εικόνας για μεγάλους πελάτες, ενώ είχε συνεργασίες και με περιοδικά (Fortune, Manager, GK, Γυναίκα). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Στέλιος Μπούρας
Στέλιος Μπούρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέλιος Μπούρας είναι δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας. Με σπουδές στα οικονομικά στην Αυστραλία, έχει εργαστεί στη Wall Street Journal, στο Reuters και στην Καθημερινή (Herald Tribune) καλύπτοντας την Ελλάδα, την Κύπρο και τις Βρυξέλλες. Έχει επίσης συνεργαστεί με το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ασχολείται με το Digital Marketing και έχει δικό του blog (greekguru.net) όπου γράφει για την αγορά ακινήτων.

Μαρία Νικόλτσιου
Μαρία Νικόλτσιου
ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ

Η Μαρία Νικόλτσιου είναι δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και σχολιάστρια ειδήσεων στον Alpha TV και ραδιοφωνική παραγωγός στον Alpha 989 Radio. Ολοκλήρωσε την ανώτατη εκπαίδευσή της στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Master of Science στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το London School of Economics και Master of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις από το University of Kent. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1993 στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον τύπο. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. 

Απόστολος Σκουμπούρης
Απόστολος Σκουμπούρης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1998 αρχικά ως ρεπόρτερ Media και κατόπιν εξειδικεύτηκε στο χρηματιστηριακό ρεπορτάζ το οποίο συνεχίζει – παράλληλα με άλλα – έως σήμερα. Τα τελευταία χρόνια καλύπτει ευρύτερο επιχειρηματικό ρεπορτάζ, καθώς και ρεπορτάζ τουρισμού κ.α.. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες ««Τα Μέσα», «Έξυπνο Χρήμα», «Δείκτης», «Χρηματιστήριο», «Ισοτιμία», «Παρασκευή+13» και «Φιλελεύθερος, καθώς και σε ιστοσελίδες όπως liberal.gr, reporter.gr, bankingnews.gr, isotimia.gr, και capital.gr. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Στέφανος Τσουλάκης
Στέφανος Τσουλάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Στέφανος Τσουλάκης είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις και Σπουδές Ειρήνης στο Lancaster University και εχει εργαστεί στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» καλύπτοντας θέματα διεθνούς και οικονομικού ενδιαφέροντος ενώ έχει συνεργαστεί και σε διάφορες ιστοσελίδες. Εργάστηκε και στον κλαδικό τύπο στα περιοδικά της εταιρείας Forum (Snack and Coffee).

Δημήτρης Χαροντάκης
Δημήτρης Χαροντάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δραστηριοποιείται στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ από το 1988, και στη δημοσιογραφία από το 1985. Εργάστηκε στις εφημερίδες Αυριανή, Πρώτη, Εξπρες, Επικαιρότητα και σε αρκετά οικονομικά και κλαδικά περιοδικά. Από το 1988 εργάστηκε - ως κύρια απασχόληση - στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τα Νέα και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Από το 2016 ως και το 2022 ήταν αρχισυντάκτης στο οικονομικό τμήμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στη δημοσιογραφική ομάδα του BusinessDaily.gr εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2022. Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Σωκράτης Ψάλτης
Σωκράτης Ψάλτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Σωκράτης Ψάλτης είναι συντάκτης ειδήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο. Έχει ένα μεταπτυχιακό στην Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές και ένα στις Μεσογειακές Σπουδές από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

BD
BD
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κείμενα και ρεπορτάζ που φέρουν την υπογραφή BD είναι κείμενα που έχουν συνεισφέρει αρκετά μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του BusinessDaily.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

BusinessDaily.gr

Εμμανουήλ Μπενάκη 35, 106 78, Αθήνα

Τηλ: 210 38 09 716

Δελτία Τύπου: [email protected]

Πληροφορίες: [email protected]