ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η συνομωσία της CIA για τον «θάνατο» του πρώτου εμπορικού υπολογιστή στο βιβλίο της Meryle Secrest

Στο βιβλίο της η Meryle Secrest επιχειρεί να αποκαλύψει συνωμοσία του ψυχρού πολέμου με καλούς και κακούς για να σταματήσει η παραγωγή του πρώτου στον κόσμο επιτραπέζιου υπολογιστή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πώληση ρεκόρ για την ζακέτα του Κερτ Κομπέιν των Nirvana

Η ζακέτα που φορούσε ο τραγουδιστής των Nirvana Κερτ Κομπέιν στην ακουστική, ζωντανή συναυλία του συγκροτήματος για την εκπομπή Unplugged του MTV το 1993 πωλήθηκε χθες Σάββατο σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 334.000 δολάρια.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

FT: Το εγκώμιο των ελληνικών κρασιών πλέκει διάσημη κριτικός οίνου

Τον θαυμασμό της για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών εκφράζει σε άρθρο της στους Financial Times η Βρετανίδα κριτικός οίνου Τζάνσις Ρόμπινσον. Όπως αναφέρει, τα ελληνικά κρασιά αποτελέσαν «την πιο πετυχημένη εκδήλωση δοκιμής κρασιών από όσες έχει διοργανώσει έως τώρα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του διαβήτη και της υπέρτασης

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει «εισβάλλει» για τα καλά στα ιατρικά εργαστήρια και ήδη εφαρμογές που βλέπαμε μέχρι πρόσφατα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, φαίνεται πως αποκτούν σιγά-σιγά μία θέση στη φαρέτρα των γιατρών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η NASA θα στείλει το ρόβερ Viper σε αναζήτηση νερού στη Σελήνη το 2022

Το ρόβερ VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) θα έχει μέγεθος οχήματος γηπέδου γκολφ, θα είναι ικανό να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα και θα διαθέτει τέσσερα επιστημονικά όργανα, μεταξύ των οποίων ένα τρυπάνι που θα φθάνει σε βάθος έως ένα μέτρο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου: Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα

Το βιβλίο του με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα», θα παρουσιάσει ο Νικόλας Δ. Φίλιππας την Πέμπτη 31-10-2019 στις 16.00 στην αίθουσα Ν.212-214 του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος, Πανεπιστημίου 21, Αθήνα.