ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ζουζάλου: Η Δημοκρατία της Μακροζωίας και το ελιξήριο της νεότητας

Επιστήμονες και δισεκατομμυριούχοι αναζητούν τον τόπο, όπου θα μπορούν να γίνονται ανεμπόδιστα πειράματα για να ανακαλυφθεί το φάρμακο που θα σταματήσει τη γήρανση. Γράφει ο Ραφαήλ Μωυσής*.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι αστοχίες και τα λάθη στην προεκλογική αντιπαράθεση για τους φόρους

Είναι επιτακτική η ανάγκη τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία και κατ’ επέκταση οι υποψήφιοι τους να κατανοήσουν την πραγματικότητα πριν την ανακοίνωση διαφόρων φορολογικών πολιτικών. Γράφει ο Ν. Φραγκιαδάκης*.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς ο οικονομικός αλφαβητισμός φέρνει την αύξηση εισοδημάτων

Διεθνείς έρευνες επιβεβαιώνουν τη θετική σχέση ανάμεσα στον οικονομικό αλφαβητισμό και το ύψος του ατομικού εισοδήματος. Ο ρόλος της Πολιτείας στην οικονομική εκπαίδευση των πολιτών. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άντεξε στην πανδημία η επιχειρηματικότητα, αποτελεσματική η στήριξη

Τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα από την «Ετήσια Έκθεση Επιχειρηματικότητας» του ΙΟΒΕ για το 2021, δεύτερο έτος της πανδημίας. Πώς λειτούργησαν τα κρατικά μέτρα στήριξης. Γράφει ο Άγγελος Τσακανίκας*
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλειδί για ευημερία και κοινωνική συνοχή ο οικονομικός αλφαβητισμός

Έρευνα της Standard & Poor’s κατέγραψε τη θετική σχέση ανάμεσα στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και στα επίπεδα οικονομικού αλφαβητισμού των διαφόρων χωρών. Σε χαμηλή θέση βρίσκεται η Ελλάδα. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλείνουν οι πληγές στο πολιτικό σύστημα που άνοιξε η μεγάλη κρίση

Η κρίση της περασμένης δεκαετίας κλυδώνισε το πολιτικό σύστημα και ανέδειξε ακραίες δυνάμεις. Η θριαμβευτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα μετριοπαθές κυβερνητικό πρόγραμμα σηματοδοτεί το κλείσιμο αυτού του κύκλου.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο σωστός δρόμος για τη μετάβαση στην εποχή της πράσινης ενέργειας

Η κατασκευή μονάδων πράσινης ενέργειας, όπως οι ανεμογεννήτριες και τα ηλεκτρικά οχήματα, απαιτεί γενικά περισσότερα μέταλλα σε σχέση με τις μονάδες ορυκτών καυσίμων. Γράφει ο Ραφαήλ Μωυσής*.