ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Ελλάδα: Οικονομικά Νέα και Ειδήσεις

Κ. Χατζηδάκης: Σχέδιο για δίκαιη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο χτύπημα στην πειρατική τηλεόραση με δεκάδες συλλήψεις

Στην μεγαλύτερη επιχείρηση των Αρχών που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος από παράνομες ψηφιακές συσκευές και λογισμικά. Οι κίνδυνοι για τους χρήστες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνο 1 εκατ. σπίτια είναι ασφαλισμένα στην Ελλάδα, μεγάλο κενό προστασίας

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει τη δυνατότητα, την τεχνογνωσία και την κεφαλαιακή επάρκεια να αναλάβει πολύ περισσότερους κινδύνους, τονίζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 17,4% του πληθυσμού της χώρας απειλεί ο κίνδυνος φτώχειας

Η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές ανήλθε στα 19.204,08 ευρώ (1.600,34 το μήνα), καταγράφοντας αύξηση, σε τρέχουσες τιμές 12,7% σε σχέση με το 2021. Το 50% των νοικοκυριών δαπανούν περισσότερα από 1.289 ευρώ το μήνα.
budget
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραφείο Προϋπολογισμού: Δύο προϋποθέσεις για δημοσιονομική σταθερότητα

Τα κόστη των καταστροφών θα πρέπει να καλυφθούν κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους και οι αποζημιώσεις να κατανεμηθούν σε περισσότερα από ένα έτη για να μην χρειασθεί να αναζητηθούν πρόσθετα έσοδα.
oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένη κατά 13% η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά τον μήνα Ιούνιο 2023 ανήλθαν σε 2.423 οικοδομικές άδειες, με αύξηση κατά 11,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών.
Aeroplano, Airplane
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» των τουριστικών αφίξεων στο 8μηνο, ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια

Αυξημένες κατά 11% σε σύγκριση με το 2019 οι αεροπορικές αφίξεις, ενώ αυξημένες ήταν και οι οδικές. Οι εισπράξεις ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ οι μεγάλες αυξήσεις.
Xaris Theoxaris
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγώνει» το σενάριο αύξησης φόρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Διαψεύδονται οι πληροφορίες περί αύξησης του εισαγωγικού συντελεστή από 9% σε 15%. Δεν θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς επιδομάτων και στα κριτήρια, διαβεβαιώνει ο Χ. Θεοχάρης. Πίεση από Κομισιόν για αλλαγές.