ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνειο 140 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων   

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δάνειο που έχει χορηγήσει ποτέ η ΕΤΕπ για λιμενικά έργα στην Ελλάδα και θα στηρίξει μέρος από τις επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεση δράση για να μη χαθεί η 4η βιομηχανική επανάσταση

Θέμα επιβίωσης ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ. Πρέπει αξιοποιηθούν άμεσα οι πρακτικές της Ε.Ε. και όχι να χάνεται χρόνος σε άσκοπες, εσωστρεφείς μελέτες και αναλύσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσημο γεύμα στον Κινέζο πρόεδρο με συμμετοχή εφοπλιστών

Την ευκαιρία να συζητήσουν τις κινεζικές επενδύσεις στους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας θα έχουν προσωπικότητες του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού χώρου στο γεύμα που θα παραθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Καραμούζης: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υλοποιηθούν στην αρχή του πολιτικού κύκλου

Την ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων εμπροσθοβαρώς στην αρχή του πολιτικού κύκλου υπογραμμίζει ο Ν. Καραμούζης. Οι προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός επενδυτικού και αναπτυξιακού σοκ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι απλήρωτοι συνταξιούχοι του νόμου Κατρούγκαλου

Εργαζόμενοι από νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής σύνταξης των 500 ευρώ από μια παράξενη νομοτεχνική αστοχία. Το θέμα εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία με τα κινεζικά ναυπηγεία

Ικανοποιημένος ο επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά στην εξέλιξη ότι ανοίγει μία «μεγάλη πόρτα» στα κινεζικά ναυπηγεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία.