ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Ελλάδα: Οικονομικά Νέα και Ειδήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Welle: Παράπονα των Ιταλών για «διακρίσεις» στον ελληνικό τουρισμό

Η Ιταλία ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα θεωρώντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες, χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς. Στις 9 Μαΐου ο υπ. Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο στην Αθήνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Έντονη υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο

Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η απαισιοδοξία κλιμακώθηκε οριακά από τον Απρίλιο, με τα νοικοκυριά να κάνουν αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών τους και της ευρύτερης οικονομίας στους επόμενους 12 μήνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο δείκτης που... προαναγγέλλει την επερχόμενη ύφεση

Τη μεγάλη πτώση του δείκτη χρησιμοποίησης εργοστασιακού δυναμικού τον Απρίλιο επισημαίνει η Eurobank ως «προπομπό» της συρρίκνωσης του ΑΕΠ. «Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα», τονίζει σχετικά με τα μέτρα στήριξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Markit: Περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής μεταποίησης τον Μάιο

Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με σημαντικούς ρυθμούς. Συρρίκνωση της απασχόλησης λόγω του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού. Η ταχύτερη μείωση του κόστους εισροών σε διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Με ενισχυμένη εποπτεία η παροχή 32 δισ. στην Ελλάδα

Ειδικά για την Ελλάδα οι  δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στη χώρα, τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργία των ΚΕΠ Plus για επιχειρήσεις και πολίτες 

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να αντιστραφεί ο τρόπος εργασίας, ξεκινώντας από τη ζήτηση της αγοράς στην προσφορά των υπηρεσιών από το κράτος κι όχι από την προσφορά, δηλαδή τι παρέχουν τα υπουργεία. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτα κινητής δύο έως επτά φορές πιο ακριβά από τις χώρες του ΟΟΣΑ

Τα τιμολόγια της κινητής τηλεφωνίας παραμένουν πολύ ακριβά, ενώ η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δεν ασκεί τις ρυθμιστικές και ελεγκτικές της αρμοδιότητες, αναφέρει η Rewheel σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ.
Germany-Electric Cars
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη τα κονδύλια για «Εξοικονομώ κατ' οίκον» και ηλεκτροκίνηση

Πάνω από 10 δισ. ευρώ το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ενεργειακών επενδύσεων. Έρχεται μεγάλη αύξηση στα κονδύλια που θα διατεθούν για την αναβάθμιση κτιρίων, την ηλεκτροκίνηση, τις ΑΠΕ και την απολιγνιτοποίηση.
tax
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπεσαν αλλά δεν κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα Μαΐου

Στο 30% - 40% η κάμψη των εσόδων τον τρίτο μήνα του lockdown από 17% τον Απρίλιο. Διαψεύδονται τα χειρότερα σενάρια αλλά ακολουθούν δύσκολοι μήνες με μεγάλο «φορτίο» υποχρεώσεων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.