ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Ελλάδα: Πολιτικά Νέα και Ειδήσεις

Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση διαθέτει 1,8 δισ. για την Πολιτική Προστασία

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε το γεγονός ότι ο Βόλος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος καθώς ο όγκος νερού που έπεσε στο τελευταίο κύμα κακοκαιρίας ήταν μεγαλύτερος από τον «Ιανό» και ελαφρώς λιγότερος από τον «Daniel».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγκαία η αναπροσαρμογή της εθνικής στρατηγικής λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Κοντογεώργης υπογράμμισε πως φαινόμενα όπως η κακοκαιρία Daniel θα είναι όλο και πιο συχνά και τόνισε την ανάγκη να λάβει πανευρωπαϊκή διάσταση το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό ταμείο για την κλιματική κρίση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός για την πολιτική προστασία της χώρας καθώς το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση «αποδείχθηκε κενό περιεχομένου».
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Αυξάνεται η ασφάλεια στα σύνορα και τους δρόμους της χώρας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο εξελίσσεται εντός του χρονοδιαγράμματος. Θα υπάρξει σειρά παρεμβάσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με βαρύτερες ποινές για τους παραβάτες.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, νομοσχέδια για κράτος - Υγεία

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες έχουν καταβληθεί σε χρόνο ρεκόρ, επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται.
metsola
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνεί με Κ. Μητσοτάκη η Μέτσολα για περισσότερες πολιτικές για το κλίμα

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραδέχτηκε ότι οι οικονομικοί πόροι που διαθέτει η ΕΕ για έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις φυσικών καταστροφών, δεν επαρκούν.
Xatzidakis-Kostis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα συνεισφέρει έμπρακτα στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και κριτήρια.
Maximou-KYSEA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, στο επίκεντρο οι ζημιές στη Θεσσαλία

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί η εκτίμηση των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία. Στο επίκεντρο και τα νέα νομοσχέδια που έρχονται σε δικαιοσύνη, υγεία και για την αποτελεσματικότητα των δημοσίων φορέων.
Kyriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς «βλέπει» το Μαξίμου τον Κασσελάκη: Η στρατηγική και ο άγνωστος «Χ»

Προσπάθεια ανασυγκρότησης με «παλιά υλικά» βλέπουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Εκτιμούν ότι ο νέος πρόεδρος θα αργήσει να βρει τον βηματισμό του. Δύσκολες οι προβλέψεις για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.