ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΟΥΛΑΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κόμβος δεδομένων θα γίνει η Ελλάδα με επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ

Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς «τρέχουν» να τοποθετηθούν στην Ελλάδα με επενδύσεις σε data center για και να πάρουν την pole position ενόψει της κούρσας που έχει αρχίσει. Στρατηγικά σημεία η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βαριά πρόστιμα στους χρήστες πειρατικής tv και άμεσο μπλόκο στα sites

Η νέα νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται προ των πυλών θα καθιερώσει ακόμη και τετραψήφια ποσά προστίμων για τους τελικούς χρήστες, ενώ θα μπλοκάρονται με ευέλικτη διαδικασία οι ιστοσελίδες που κάνουν παράνομη μετάδοση.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόλεμος τιμών στις τηλεπικοινωνίες φέρνει πιέσεις στα έσοδα των παρόχων

Ο έντονος ανταγωνισμός που επέστρεψε στην αγορά, έχει βάλει δύσκολα στους παρόχους που βλέπουν τα έσοδα να βαλτώνουν. Μοναδικό στήριγμα η κινητή που διατηρείται σε ανοδική πορεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία της Lancom με τον κολοσσό EXA Infrastructure

Η νέα συνεργασία της Lancom συνδέει τη χώρα με τα πιο σημαντικά internet exchanges της Ευρώπης, ενισχύοντας την παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και την αξιοπιστία των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες χωρίς ταμεία και ουρές, με καταστήματα από το... μέλλον

Πώς τα capital controls και η πανδημία επιτάχυναν τη μετάβαση στη νέα εποχή. Τέλος στα γκισέ, συναλλαγές με ραντεβού, παροχή σύγχρονων υπηρεσιών και τα πρώτα αποκλειστικά ηλεκτρονικά καταστήματα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η CBS πρωταγωνιστεί σε έργα Δημοσίου και πάει για τζίρο 100 εκατ. ευρώ

Νέες επενδύσεις προανήγγειλε η Cosmos Business System, που κατέχει σημαντικό μερίδιο στα έργα πληροφορικής στην ελληνική αγορά, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BOX Now: Απόβαση στην Κύπρο και πάει για την πρώτη κερδοφόρα χρονιά

Η εταιρεία των πράσινων lockers συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη και μπαίνει δυναμικά στην αγορά της Κύπρου, μετά την Κροατία και τη Βουλγαρία. Νέο επενδυτικό πλάνο μετά τις επενδύσεις ύψους 22 εκατ. ευρώ.
Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Λαζαράκου: Πάνω από 1,2 τρισ. έχουν κατευθυνθεί σε «πράσινα» funds

Τις προσπάθειες για ένα κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο και μια αποτελεσματική εποπτεία, η οποία θα προωθεί τη ροή κεφαλαίων με στόχο την πράσινη μετάβαση, περιέγραψε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Trapeza tis Ellados, TTE, Central Bank of Greece, Giannis Stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Αναγκαία η αύξηση των επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή

Ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε πως τα θέματα βιωσιμότητας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται. Σημαντική πρόοδο καταγράφει η πράσινη χρηματοδότηση στην Ευρώπη.