ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναταράξεις σε τράπεζες - servicers από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Απροθυμία τραπεζικών στελεχών να εγκρίνουν δανειοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης υπό τον φόβο μελλοντικής αναζήτησης ευθυνών. Ανάλογη ανησυχία και σε servicers για ρυθμίσεις. Καθησυχάζει το υπ. Δικαιοσύνης.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κ. Μακέδος στο BD: Ολική επιστροφή στο... 2004 με κοσμογονία έργων 25 δισ.

«Ιστορική ευκαιρία για την ενίσχυση των υποδομών - εθνικό καθήκον η υλοποίηση των έργων», σημειώνει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ. Τι είπε για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, το κυκλοφοριακό, την Attica Bank και τον πέμπτο πόλο στις τράπεζες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Με επιδόσεις ρεκόρ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το placement

Με οδηγό την ισχυρή πιστωτική επέκταση, η τράπεζα στοχεύει σε κέρδη 2,9 δισ. στην 3ετία 2024 - 2026 και διανομή μερισμάτων 1,2 δισ. Ιστορικά υψηλές επιδόσεις στο δ' τρίμηνο του 2023. Κατατίθεται το Ενημερωτικό, αρχές Μαρτίου η διάθεση μετοχών του ΤΧΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς τα μερίσματα «ξεκλειδώνουν» τις αναβαθμίσεις των τραπεζών

Σε απόσταση από την αξιολόγηση του Δημοσίου κρατούν τις τράπεζες οι οίκοι αξιολόγησης. Η έγκριση από την ΕΚΤ για τη διανομή μερίσματος το καλοκαίρι, μετά από 16 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο για αναβαθμίσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρή διεθνής παρουσία και ακίνητα «κλειδώνουν» το premium της Eurobank

Ισχυρή ώθηση στα μεγέθη του ομίλου από την επένδυση στην Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου. Το ενεργητικό θα υπερβεί τα 100 δισ. ευρώ. Υπεραξίες 800 εκατ. ευρώ από ακίνητα. Επαφές Ιωάννου σε Ριάντ και Ντουμπάι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Αποτελέσματα, νέο business plan και αρχές Μαρτίου το placement

Στις 14/2 μαζί με τα αποτελέσματα του 2023 η διοίκηση θα ανακοινώσει νέο business plan για την τριετία 2024 - 2026. Ακολουθεί το Ενημερωτικό στην Επ. Κεφαλαιαγοράς. Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το πακέτο του ΤΧΣ.
Trapeza, Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άγνωστος «Χ» οι χορηγήσεις νέων δανείων το 2024, αισιόδοξες οι τράπεζες

Η μείωση των επιτοκίων και η ωρίμανση πολλών project του Ταμείου Ανάκαμψης εκτιμάται ότι θα δώσουν ώθηση στις δανειοδοτήσεις την εφετινή χρονιά. Πού οφείλεται η χαμηλή πτήση των χορηγήσεων το 2023.