ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

trapezes-banks
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδοφορία ρεκόρ για τις τράπεζες στο α’ τρίμηνο με χορηγία… ΕΚΤ

Το άλμα +58,8% στα επιτοκιακά έσοδα αντιστάθμισε τις απώλειες από χρηματοοικονομικά έσοδα (-87,7%) και «έσβησε» την αδυναμία του πρώτου τριμήνου στις χορηγήσεις δανείων. Μεγάλη επιτάχυνση δανειοδοτήσεων αναμένεται στο β' εξάμηνο.
Πλατεία Συντάγματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμματα αποκομμένα από την κοινωνία, πολίτες αποκομμένοι από τα κόμματα

Το 2019 ψήφισαν 2 εκατ. πολίτες λιγότεροι σε σχέση με το 2004. Τα κόμματα παραμένουν αγκιστρωμένα σε έναν παλαιοκομματικό τοξικό ανταγωνισμό αδυνατώντας να πείσουν, να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπ. Παπαδημητρίου στο BD: Δεν υπάρχουν καλές και κακές επενδύσεις

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε ό,τι κουνιέται. Οι εξαγορές επιχειρήσεων και οι επενδύσεις σε ακίνητα μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών.
bank, trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μείωση -32% στα «κόκκινα» δάνεια ως το 2025, πλησιάζουμε την ευρωζώνη

Οι επιχειρησιακοί στόχοι των τεσσάρων συστημικών προβλέπουν την μείωση των «κόκκινων» δανείων στα 6,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2025 από 9,7 δισ. ευρώ που ήταν το 2022. Προβλέπονται αποπληρωμές δανείων 1,9 δισ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι άμεσες τραπεζικές πληρωμές με επέλαση του IRIS

Στο 11% τον Απρίλιο οι άμεσες πληρωμές ως προς το σύνολο των διατραπεζικών μεταφορών πίστωσης, διπλάσιες σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο. Άλμα συναλλαγών μέσω IRIS με δωρεάν μεταφορές έως 500 ευρώ ημερησίως.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάρρευση τραπεζών με... ένα κλικ: η εποχή των ψηφιακών bank run

Πως η τεχνολογία καθιστά πιο ευάλωτες τις τράπεζες σε καταρρεύσεις λόγω μαζικών αναλήψεων καταθέσεων. Γιατί ο κίνδυνος ρευστότητας είναι θανάσιμος για τις τράπεζες. Η κατάσταση σε Ευρώπη - Ελλάδα.
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλές προσδοκίες για τα mezz, με premium οι τιμές των μετοχών

Οι αγορά προσβλέπει σε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ανακτήσεις NPEs. Ταμείο 18,3 εκατ. το Phoenix Vega, 13,5 εκατ. το Galaxy Cosmos και 10,9 εκατ. το Sunrise. Έρχονται διανομές κερδών. Γιατί το Cairo Mezz είναι ειδική περίπτωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ενάρετο κύκλο μπήκαν οι τράπεζες με νέα δάνεια και λειτουργικά κέρδη

Με οδηγό το εξαιρετικά ευνοϊκό οικονομικό και επιτοκιακό περιβάλλον οι τράπεζες ενισχύουν τα επαναλαμβανόμενα έσοδα, την κερδοφορία και την αποδοτικότητά τους. Ανοίγει ο δρόμος για τη διανομή μερίσματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτός της αύξησης της Attica Bank το ΤΜΕΔΕ, στη θέση του οι συστημικές

Διαφωνία με την Thrivest για το exit strategy οδήγησε στην αποχώρηση του ΤΜΕΔΕ από την ΑΜΚ. Στη θέση του Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα οι οποίες θα συμμετάσχουν ισομερώς με συνολικό ποσό 40 εκατ.
Trapeza, Trapezes, Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ανατομία δύο τραπεζικών κρίσεων: Γιατί το 2023 δεν είναι 2008

Γιατί οι τράπεζες είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση. Πώς η αυστηρή εποπτεία της ΕΚΤ έχει καταστήσει ανθεκτικότερες τις ευρωπαϊκές τράπεζες έναντι των ΗΠΑ και γιατί η εμπιστοσύνη των καταθετών στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ιδιωτικοποιήσεις της... χρεοκοπίας: Από τον ΔΕΣΦΑ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πώς ο κρατισμός και οι συνεχείς καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις οδήγησαν σε πωλήσεις κρατικών εταιρειών στρατηγικής σημασίας για μια... χούφτα ευρώ. Η πώληση του ΔΕΣΦΑ με... επιστρεφόμενο τίμημα και το φιάσκο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Το κυνήγι της αποδοτικότητας, η έξοδος από Σερβία και το μέρισμα

Ο όμιλος εγκαταλείπει τη χαμηλής απόδοσης σερβική αγορά, μετακινώντας κεφάλαια σε πιο αποδοτικές αγορές - δραστηριότητες. Αύριο τα αποτελέσματα του 2022. Δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα το «πράσινο φως» του SSM για μέρισμα.