ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η επιλογή συμβούλου για την bad bank της Τρ. Ελλάδος

Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νέο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, που θα αντιμετωπίζει και το μεγάλο πρόβλημα της αναβαλλόμενης φορολογίας. Εθελοντική θα είναι η ένταξη των τραπεζών.
alpha_bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με υψηλές ταχύτητες η Alpha Bank για το σχέδιο μετασχηματισμού

Δημιουργήθηκαν τα τρία SPV για τη μεγάλη τιτλοποίηση Galaxy, ενώ προχωρά η διαδικασία για την ενεργοποίηση της Cepal ως βασικού servicer και προετοιμάζεται η εισφορά τραπεζικών δραστηριοτήτων σε νέα θυγατρική.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί δεν φοβούνται οι τράπεζες νέο κύμα «κόκκινων» δανείων

Σε 6 - 7 δισ. ευρώ εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος ότι θα ανέλθουν τα NPEs από την κρίση του κορονοϊού, ενώ και τα στελέχη των τραπεζών εκτιμούν ότι θα διαψευσθούν οι προβλέψεις οίκων για ποσά άνω των 10 δισ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κρίση του κορονοϊού ως ευκαιρία για την Ελλάδα και... οι εκλογές

Σε αυτή την κρίση, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αντλήσει μεγάλα κεφάλαια για νέα έργα, υποδομές και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Χρειάζεται, όμως, μια κυβέρνηση με νωπή εντολή για μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει βήμα για bad bank η Τρ. Ελλάδος, θέμα ημερών η ολοκλήρωση του σχεδίου

Επιτάχυνση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων υπόσχεται το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να προσκρούει στους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις. Ποια στάση τηρούν η κυβέρνηση και οι τράπεζες.