bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Μερική αναστολή από 26 Φεβρουαρίου στην αποχή των δικηγόρων

Αύριο επειδή ψηφίζεται στην Βουλή ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχει αποφασιστεί καθολική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, οπότε τα δικαστήρια να είναι κλειστά.

Καθολική αποχή των δικηγόρων την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια της πρωτεύουσας την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Οι δικηγόροι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου έχουν, διεκδικώντας τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την αναστολή από 26 Φεβρουαρίου 2024 της στοχευμένης αποχής

1) από τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ,

2) από όλες τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας (δίκες, διαδικαστικές πράξεις κλπ) και

3) από την εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης νομικών προσώπων.

Και αποχή την ημέρα μνήμης των Τεμπών

Οι δικηγόροι αποφάσισαν 3ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους - από τις 12 μ.μ. έως και τις 3μ.μ. - την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις όπως κατάθεση κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος αλλά και κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη Τύπου κ.λπ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ανθρωποκτονία διώκονται οι γονείς του νεογνού που βρέθηκε νεκρό στην Βραυρώνα

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε την ίδια κατηγορία που βαρύνει πλέον τον πατέρα, με καταγωγή από το Νεπάλ και σε βάρος της μητέρας του νεογνού, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαίωση ψυχιατρικής εξέτασης για την υπόθεση δολοφονίας της Κ. Γρίβα

Οι δύο συνήγοροι της μητέρας και αδερφής του θύματος, αναφέρουν ότι το Ψυχιατρείο των Κρατουμένων Κορυδαλλού «παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, από τον διορισμένο πραγματογνώμονα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.