bd-sprite
Φωτο: Shutterstock

Ένταλμα σύλληψης για προστατευόμενο μάρτυρα

Η προανακριτική για την υπόθεση Παπαγελλόπουλου διέταξε την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Η άρνηση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» να εμφανιστεί ενώπιον του κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής οδήγησε τον πρόεδρο και τους βουλευτές της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να διατάξουν τη βίαιη προσαγωγή του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σχετικό ένταλμα έχει ήδη εκδοθεί και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση του από την Ελληνική Αστυνομία. Πήγες που επικαλείται ο σταθμός αναφέρουν πως ο λόγος που δεν εμφανιστηκέ ο μάρτυρας είναι οτι δεν τηρούνται οι όροι εξέτασης που είχε θέσει με επιστολή του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τηρεί στάση αναμονής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ διαφώνησε με τη βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «προσχηματική», τονίζοντας πως πρέπει να αρθεί το καθεστώς της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων και να καταθέσουν με την πραγματική τους ταυτότητα.

Υπέρ της εξέτασης του μάρτυρα, αλλά διαφωνώντας με τη βίαιη προσαγωγή φέρεται να τάχθηκε ο Βασίλης Βιλιάρδος εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο νησί της Κρήτης

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κίνηση σε εθνικές οδούς και ΚΤΕΛ εν όψει της εξόδου του Πάσχα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις 06:00 σήμερα, 47.343 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.485 προς Λαμία. Πάνω από 400 δρομολόγια σήμερα στα ΚΤΕΛ Αθηνών.