bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Ένοχοι οι 9 από τους 12 κατηγορουμένους για το «Noor 1»

Το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά έκρινε αθώους ομόφωνα τους Αιμίλιο Κοτσώνη και Παναγιώτη Φάρο και κατά πλειοψηφία τον Βασίλειο Κουρούβανη για την υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά οι 9 από τους 12 συνολικά κατηγορουμένους για την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Παράλληλα, έκρινε αθώους ομόφωνα τους Αιμίλιο Κοτσώνη και Παναγιώτη Φάρο και κατά πλειοψηφία τον Βασίλειο Κουρούβανη για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ειδικότερα, οι καταδικασθέντες, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών είναι οι: Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, οι τέσσερις Τούρκοι που συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί, ο Ιρανός συνοδός των ναρκωτικών στο πλοίο, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε η ηρωίνη, και ο Σταύρος Λάγιος συνεργάτης του Γιαννουσάκη που βοήθησε στη μεταφορά του φορτίου από το πλοίο στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη και σε κατάστημα της περιοχής. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγγελία Αδειλίνη για ενδεχόμενη έφεση στη δικαστική απόφαση για το Μάτι

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν 15 κατηγορούμενοι.