bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου, συνεχίζεται στις 6 Νοεμβρίου

Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσε τους τέσσερις ενόρκους και προχώρησε σε διακοπή, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των συνηγόρων.

Διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου και οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για 6 και 11 Νοεμβρίου.

Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσε τους τέσσερις ενόρκους και προχώρησε σε διακοπή, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη που επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου, το κοινό που θα μπορεί να παρευρεθεί στην αίθουσα θα είναι περιορισμένο λόγω του κορονοϊού, ενώ τη δίκη θα μπορούν να καλύψουν μόνο 5 δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 33χρονος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Ο Κωστόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν σε υπερδιέγερση και όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να εξέλθει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε «αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή... έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο» και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν.

Το βούλευμα αναφέρει πως οι δύο καταστηματάρχες, αν και λόγω της ηλικίας τους και της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας που είχαν θα μπορούσαν να προβλέψουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα των χτυπημάτων, εν τούτοις «από έλλειψη της προσήκουσας προσοχής... έδρασαν απερίσκεπτα μη προβλέποντας το επελθόν αποτέλεσμα». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραγγελία Αδειλίνη για ενδεχόμενη έφεση στη δικαστική απόφαση για το Μάτι

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν 15 κατηγορούμενοι.