bd-sprite
Φωτο: Shutterstock

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρτέμης Σώρρας

Ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» παρέμεινε στη φυλακή για δύο χρόνια και πέντε μήνες, ενώ το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με όρους.

Ελεύθερος είναι, πλέον, μετά από δύο χρόνια και πέντε μήνες ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας. Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, με όρους, για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 6 ετών για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σώρρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει πλήρως το ελληνικό χρέος, όταν του ασκήθηκε δίωξη φρόντισε να εξαφανιστεί, με τις αρχές να τον αναζητούν για περίπου ένα χρόνο, αλλά τελικά τον Ιούνιο του 2018 συνελήφθη στον Άλιμο και τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά την καταδίκη του οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2019. Πάντως οι 22 συγκατηγορούμενοι του απαλλάχθηκαν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαίωση ψυχιατρικής εξέτασης για την υπόθεση δολοφονίας της Κ. Γρίβα

Οι δύο συνήγοροι της μητέρας και αδερφής του θύματος, αναφέρουν ότι το Ψυχιατρείο των Κρατουμένων Κορυδαλλού «παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, από τον διορισμένο πραγματογνώμονα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.