bd-sprite
Shutterstock

Σε κατάσταση επιφυλακής η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω επιδείνωσης καιρού

Η Περιφέρεια έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση επιφυλακής.

Μέτρα αναφορικά με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ισχύ από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Καλούνται οι δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.

Μέσω της ανακοίνωσης, παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΑΣΙΣ: Για οικονομικούς λόγους επιστρέφουν σε βίαιη σχέση οι γυναίκες

Αυτό αποκάλυψε έρευνα που έγινε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Νέοι Κόσμοι» στο οποίο συμμετέχει η ΙΑΣΙΣ, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι γυναίκες την τελευταία τριετία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω τουρνουά μπάσκετ

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση-στάθμευση των οχημάτων τους στις αναφερόμενες οδούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Συνεχίζεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει τη δυνατότητα αναθεωρήσεων σε όλα τα έργα, καθώς έχει υπερπολλαπλασιαστεί το κόστος των έργων ενώ έχουν αλλάξει και τα όρια αντοχή των έργων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές ώρες

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς επίσης και σε Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Εύβοια, ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Λειψοί στους 10 πιο αυθεντικούς εξωτικούς προορισμούς του κόσμου

Το ελληνικό νησί του Αιγαίου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας καθώς είναι γνωστοί για τις ειδυλλιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Εντυπωσιάζει η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα.