bd-sprite
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Πρόστιμα 420.000 ευρώ και «λουκέτο» σε 3 επιχειρήσεις

Από το σύνολο των 72.189 ελέγχων, οι 65.301 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, όπου προχώρησε σε 40 συλλήψεις για παράβαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Συνολικά 72.189 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας διενήργησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκαν 1.296 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 420.000 ευρώ, ενώ 3 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για διάστημα 15 ημερών.

Από το σύνολο των 72.189 ελέγχων, οι 65.301 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκα, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 40 συλλήψεις, ενώ βεβαίωσε 1.279 παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, χθες, σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται, ότι 12.274 έλεγχοι έγιναν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι 40 συλλήψεις αφορούν σε παράβαση κανόνων λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο νησί της Κρήτης

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.