bd-sprite
Φωτο: Angelos Zymaras / SOOC

Την Τετάρτη θα καταθέσει στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα βρεθεί την Τετάρτη το πρωί η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία καλείται να καταθέσει για όσα κατήγγειλε σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση.

Παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Στο μεταξύ το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ολυμπιονίκης «δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από τη νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου». Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου. Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού. Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Παράλληλα, σε ανάρτησή της η Ολυμπιονίκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης, υπογραμμίζοντας ότι η προσωπική περιπέτειά της δεν αποτελεί ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια αλλά είναι αποφασισμένη να δράσει για να βγουν στο φως ανάλογες περιπτώσεις και για ένα καλύτερο αύριο στον ελληνικό αθλητισμό για τα νέα παιδιά.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαίωση ψυχιατρικής εξέτασης για την υπόθεση δολοφονίας της Κ. Γρίβα

Οι δύο συνήγοροι της μητέρας και αδερφής του θύματος, αναφέρουν ότι το Ψυχιατρείο των Κρατουμένων Κορυδαλλού «παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, από τον διορισμένο πραγματογνώμονα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.