bd-sprite
Φώτο: ΑΠΕ

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα για μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, ενώ η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 2 Απριλίου.

Απορρίφθηκε από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή να «παγώσει» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Παράλληλα, η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 2 Απριλίου 2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας, Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής που έχει υποβάλλει ο Δ. Κουφοντίνας.

Τι ζητούσε η πλευρά Κουφοντίνα

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα, υποστηρίζεται ότι η επίμαχη απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομικού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική (νόμος 4760 του 2020).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Έχουν απολογηθεί περίπου 15 κατηγορούμενοι

Ανακριτές και Εισαγγελείς έχουν ήδη αποφανθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκιση δύο κατηγορουμένων ο ένας εκ των οποίων στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός» και είναι 31 ετών, ενώ ο άλλος είναι 26 χρόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.