bd-sprite
Φωτο: Shutterstock

Επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δ. Βερβεσός

Από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 7.693, άκυρα τα 139 και λευκά τα 252.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, πρόεδρος για δεύτερη τετραετία επανεξελέγη ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 59,78%, ενώ ο συνυποψήφιός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έλαβε ποσοστό 40,22% - μια διαφορά 19,58 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναλυτικότερα, από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 7.693, άκυρα τα 139 και λευκά τα 252.

Ο κ. Βερβεσός έλαβε 4.599 σταυρούς και ποσοστό 59,78%, ενώ ο κ. Αναστασόπουλος έλαβε 3.094 σταυρούς και ποσοστό 40,22%.  

Οι 40 κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έκλεισαν αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές, το 2017, στον β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν ψηφίσει 8.888 δικηγόροι.

Πάντως, στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) στο ΔΣΑ, οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες είχαν στηθεί στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που δεν συνέβη διότι ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαίωση ψυχιατρικής εξέτασης για την υπόθεση δολοφονίας της Κ. Γρίβα

Οι δύο συνήγοροι της μητέρας και αδερφής του θύματος, αναφέρουν ότι το Ψυχιατρείο των Κρατουμένων Κορυδαλλού «παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, από τον διορισμένο πραγματογνώμονα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση για το Μάτι

Η έφεση αφορά το σύνολο της απόφασης, δηλαδή για όλους τους αθωωθέντες, επίσης αφορά στις ποινές, τα ελαφρυντικά τα οποία αναγνωρίστηκαν στους 6 καταδικασθέντες, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.