bd-sprite
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ την περίοδο 2000 - 2006 και πρόεδρος του ΙΟΒΕ την περίοδο 2011 - 2014.

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος μετά από μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας S&B την οποία το 2014 πώλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys και συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ενώ την περίοδο 2011 - 2014 διετέλεσε πρόεδρος του ΙΟΒΕ

Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του Οδ. Κυριακόπουλου σημείωσε: «Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση «δυσαναπλήρωτο κενό» το πλήρες νόημά της. Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης. 

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: 1137 νέες προσλήψεις για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων».