bd-sprite
Shutterstock

Επίθεση του Ρουβίκωνα στις εφημερίδες Δημοκρατία και Espresso

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι έφτασαν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτηρίου, έριξαν μπογιές έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές, με τον Ρουβίκωνα να αναλαμβάνει αργότερα την ευθύνη της επίθεσης.

Η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso, στο Παγκράτι, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 30 άτομα, φορώντας κουκούλες, έφτασαν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτηρίου, εισέβαλαν στα γραφεία, έριξαν μπογιές έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή.

Ο «Ρουβίκωνας» ανάρτησε τα ξημερώματα κείμενο και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη συγκεκριμένη επίθεσή του. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγή.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Espresso"», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο νησί της Κρήτης

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η καταστολή της εγκληματικότητας, η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.