bd-sprite
Φώτο: ΑΠΕ

Κατασχέθηκαν 14 τόνοι και 355 κιλά καπνού στην πόλη της Πάτρας

Βρέθηκαν σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας και δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 14 τόνων και 355 κιλών καπνού προέβησαν στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πάτρας, κατά την διάρκεια ελέγχου στο νότιο λιμάνι της πόλης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έλεγχο σε φορτηγό, πριν το όχημα εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν 99 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών - απορριμμάτων καπνού. Aκόμα, πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία στην συνέχεια απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων και νεαρών που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.