bd-sprite

Στην cosmoONE η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παραγωγής ΑΠΕ για τη ΡΑΕ

Η πλατφόρμα υποστηρίζει τη διαχείριση των παλαιών αιτήσεων παραγωγής ΑΠΕ που εκκρεμούν (περίπου 1.600), καθώς και την υποβολή νέων αιτήσεων για όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ, σε απεριόριστο αριθμό και ανεξαρτήτως είδους και μεγέθους επιχείρησης.

Στην cosmoONE ανέθεσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), την υλοποίηση και υποστήριξη ψηφιακής πλατφόρμας υποβολής και διαχείρισης αιτήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Στόχος είναι η απλοποίηση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των έργων παραγωγής ΑΠΕ. 

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, που σχεδιάστηκε, υλοποιείται και παρέχεται εξ' ολοκλήρου από την cosmoONE ως υπηρεσία (Software as a Service). Η πλατφόρμα υποστηρίζει τη διαχείριση των παλαιών αιτήσεων παραγωγής ΑΠΕ που εκκρεμούν (περίπου 1.600), καθώς και την υποβολή νέων αιτήσεων για όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ, σε απεριόριστο αριθμό και ανεξαρτήτως είδους και μεγέθους επιχείρησης, όπως ορίζεται από το νέο Νόμο 4685/2020. Η cosmoONE έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη του συστήματος, καθώς και όσων ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε έργα ΑΠΕ.

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας της cosmoONE επιτρέπει την υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις εύκολα και με ασφάλεια, με χρήση των κωδικών TaxisNet, αξιοποιώντας τις δυνατότητες διαλειτουργικότητας των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), για την πιστοποίηση Νομικών και Φυσικών Προσώπων.

O Θανάσης Πετμεζάς, διευθύνων σύμβουλος της cosmoONE, δήλωσε: «Η νέα αυτή υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στο επιτυχημένο ιστορικό συνεργασίας μας με τη ΡΑΕ από το 2016. Χάρη στην εμπιστοσύνη των στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής και την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη των στελεχών της ΓΓΠΣ, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το σύνθετο αυτό έργο. Για τις παλαιές αιτήσεις, το σύστημα ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητα της εταιρείας και των ανθρώπων της να λειτουργούν αποτελεσματικά και στις πιο απαιτητικές συνθήκες».    
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στη δεύτερη θέση των χρηματοδοτήσεων της ναυτιλίας το 2023

Σύμφωνα με την μελέτη της Petrofin Research η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Μειώθηκε κατά 2% η τραπεζική χρηματοδότηση πλοίων για την ελληνική ναυτιλία το 2023.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ολοκλήρωσε την πώληση του Project Delta, έναντι 160 εκατ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συμφωνηθέν συνολικό τίμημα ανήλθε περίπου στο 34% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου που ήταν στα 0,4 δισ. ευρώ. Στην EBRD το 30% του χαρτοφυλακίου.