ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Michalopoulos-Alpha-Bank
O Chief Wealth Management Officer της Alpha Bank, Γιώργος Μιχαλόπουλος

Alpha Bank: Νέα συνεργασία με Partners Group στις υπηρεσίες wealth management

Η συνεργασία των δύο Ομίλων θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και υποδομών της Partners Group, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τη δυνατότητα να τοποθετηθεί η πελατεία του Private Banking της Alpha Bank σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων θα παρέχει η Τράπεζα, μέσα από τη νέα συνεργασία της με την Partners Group η οποία ανακοινώθηκε σήμερα. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα συνεργασία της Alpha Bank καθιστά την τράπεζα το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη χώρα που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να επενδύσουν στη συγκεκριμένη αγορά και συγχρόνως τον πρώτο συνεργάτη διανομής προϊόντων της Partners Group στην Ελλάδα. Έτσι, η Alpha Bank εντάσσεται σε ένα επίλεκτο δίκτυο συνεργατών διανομής που διατηρεί η Partners Group σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η συνεργασία των δύο Ομίλων θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και υποδομών της Partners Group, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την πολιτική κατ’ αναλογία κατανομής (pro rata allocation policy) που εφαρμόζει η Partners Group, οι πελάτες του Private Banking της Alpha Bank θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις ίδιες επενδύσεις με μεγάλους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. 

Επίσης, μέσω της συνεργασίας αυτής, οι πελάτες της Alpha Bank θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το ελκυστικό προφίλ αποδόσεων και τα οφέλη διαφοροποίησης που παρέχει η έκθεση στις ιδιωτικές αγορές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα διαρκώς αυξανόμενο τμήμα της πραγματικής οικονομίας. 

Σε δήλωσή του, ο Advisory Partner της Partners Group, Charles Dallara, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank. Οι κορυφαίες επενδυτικές στρατηγικές μας στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε συνδυασμό με την ισχυρή πελατειακή βάση και την παρουσία της Alpha Bank στην ελληνική αγορά θα δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες για τους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν ολοένα και περισσότερο να προσθέσουν στα χαρτοφυλάκιά τους επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων». 

Από την πλευρά του ο Chief Wealth Management Officer της Alpha Bank, Γιώργος Μιχαλόπουλος δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον εμπλουτισμό της παλέτας επιλογών και προϊόντων Wealth Management που προσφέρει η Τράπεζά μας. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία θα παρέχουμε σε πελάτες του Private Banking της Alpha Bank πρόσβαση στις ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιεί η Partners Group κάτω από την ομπρέλα των ELTIF (Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια). Αυτό το νέο εγχείρημα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην παροχή επενδυτικών επιλογών, που καλύπτουν τις δυναμικές ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας». 

Η Partners Group διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην εξυπηρέτηση πελατών Wealth Management και διαχειρίζεται σήμερα πάνω από 40 δισ. δολάρια στο πλαίσιο των υπηρεσιών wealth management που προσφέρει. Έχει πρωτοστατήσει στην εισαγωγή καινοτομιών στις υπηρεσίες Wealth Management, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία του κλάδου που δημιούργησε ένα Ευρωπαϊκό Μακροπρόθεσμο Επενδυτικό Κεφάλαιο (ELTIF) με έμφαση στις επενδύσεις σε ιδιωτικό χρέος για ιδιώτες επενδυτές με μεγάλα κεφάλαια. 

Η Alpha Bank είναι πρωτοπόρος στον τομέα του Wealth Management στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη τράπεζα που δημιούργησε υπηρεσίες Private Banking πριν από περίπου 30 χρόνια και ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να εμπλουτιστούν οι επενδυτικές επιλογές που καλύπτουν σύνθετους οικονομικούς στόχους των Πελατών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Kazazoglou-Skouras
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Αρωγός οι τράπεζες στη πράσινη κερδοφορία των επιχειρήσεων

«Τα κέρδη από τη βιωσιμότητα δεν εξετάζονται μόνο σε συνάρτηση με την ευκολία του τραπεζικού δανεισμού, αλλά και υπό το πρίσμα ολόκληρου το κεφαλαιακού κύκλου μίας επιχείρησης» τόνισε ο Governance and Sustainability Director της τράπεζας.
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ρεκόρ κερδοφορίας στο δ’ τρίμηνο, μεγάλες προσδοκίες για 2024-25

Σε αναθεώρηση στόχων για την τριετία 2024 - 2026 προχωρά η τράπεζα στοχεύοντας σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 14%, κέρδη ανά μετοχή 0,35 ευρώ το 2026 ενώ τα πλεονάζοντα κεφάλαια θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ.