ΓΔ: 1182.47 -0.78% Τζίρος: 35.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:12:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Νέα υποκαταστήματα με έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες

Ήδη λειτουργούν πιλοτικά τρία νέα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λουτράκι με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ταχύτητα και στην αμεσότητα εξυπηρέτησης του πελάτη σε ένα μοντέρνο περιβάλλον.
MARKET MAKER

Η κατάρρευση των συναλλαγών, η ατάραχη Ideal και η τιμή της Intralot

Η πτώση προς τις 1.180 μονάδες και... βλέπουμε, το «στέγνωμα» των συναλλαγών, ο ρόλος του placement στην Εθνική, η νέα απειλή από τη Fed, το ενημερωτικό της Intralot, η άνοδος της Ideal κόντρα στο ρεύμα και οι πιέσεις στην Πληροφορική.
ΑΓΟΡΕΣ

«Στέγνωσε» ο τζίρος στο Χρηματιστήριο, διολίσθηση σε χαμηλά τετραμήνου

Χάνονται τα κέρδη που είχε συγκεντρώσει η αγορά μετά τις εκλογές του Μαΐου, μεγάλες εντολές πωλήσεων από ξένα χαρτοφυλάκια. Τι λένε στο BD οι χρηματιστές Λ. Παπακωνσταντίνου (Merit) και Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αναβαθμίσεις επιτρέπουν την έκδοση ομολόγων Tier 2 από τις τράπεζες

Οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες είχαν αρχίσει τις εκδόσεις τέτοιων ομολόγων από το 2019, όταν οι αποδόσεις τους ήταν ακόμη διεθνώς χαμηλές λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωσε 548,6 εκατ. ευρώ η Optima bank, στα 7,2 ευρώ η τιμή διάθεσης

Στις 3,7 φορές έφτασε η υπερκάλυψη της έκδοσης. Επόμενη ημέρα ορόσημο για την τράπεζα είναι η 4η Οκτωβρίου, η οποία θα είναι και η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιω. Χατζηθεοδοσίου: Να μην παρακρατούν οι τράπεζες χρήματα από αποζημιώσεις

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε πως οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι πολίτες θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως ακατάσχετες, καλώντας τις τράπεζες να λάβουν ενιαία απόφαση για το ζήτημα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του χαρτοφυλακίου AstirI

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συναλλαγή έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα της τράπεζας ενώ ενισχύει τα κεφάλαιά της κατά περίπου 60 μονάδες βάσης, με το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφώνεται σε 17,8%.
alpha bamk
ESG

Alpha Bank: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη «FTSE4Good» για 7η συνεχή χρονιά

Η συμμετοχή της Τράπεζας στον Δείκτη, επιβεβαιώνει τα υψηλά επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής της υπευθυνότητας και επιβραβεύει τις ενέργειές της για αναβάθμιση της εταιρικής της διακυβέρνησης.