ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ALPHA BANK

ΑΓΟΡΕΣ

Αποδόσεις που... ζαλίζουν στο ΧΑ τον Νοέμβριο: Ποιοι ήταν οι πρωταθλητές

Τον Νοέμβριο υπήρξαν πέντε μετοχές με άνοδο άνω του 30%, δώδεκα μετοχές κέρδισαν άνω του 20%, 49 πέτυχαν διψήφιες αποδόσεις και συνολικά 109 τίτλοι κινήθηκαν έστω και οριακά θετικά. Στα ύψη ο μέσος ημερήσιος τζίρος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τριετία υψηλών επιδόσεων για τις τράπεζες - «Μαγνήτης» για τους επενδυτές

Με αιχμή την ευνοϊκή επιτοκιακή συγκυρία «κλειδώνουν» υψηλή κερδοφορία. Έφτασε η ώρα της ανταμοιβής των μετόχων με μέρισμα – buyback. Τι ειπώθηκε από τους τραπεζίτες στο Λονδίνο, που εστίασαν οι επενδυτές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί έχει συρρικνωθεί κατά 300.000 άτομα το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα

Το εργατικό δυναμικό παραμένει μικρότερο κατά 7,2% από το 2009 λόγω υπογεννητικότητας και brain drain. Μεγάλο στοίχημα για την οικονομία ο επαναπατρισμός των εργαζομένων που έφυγαν στο εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες χωρίς ταμεία και ουρές, με καταστήματα από το... μέλλον

Πώς τα capital controls και η πανδημία επιτάχυναν τη μετάβαση στη νέα εποχή. Τέλος στα γκισέ, συναλλαγές με ραντεβού, παροχή σύγχρονων υπηρεσιών και τα πρώτα αποκλειστικά ηλεκτρονικά καταστήματα.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το ταξίδι Ψάλτη – Ορσέλ, ενεργειακή επίθεση Mytilineos και μεταγραφές στη Βουλή

Η κοινή επίσκεψη στη Ρουμανία των επικεφαλής Alpha Bank - UniCredit, επίθεση τιμών από Mytilineos, τα κέρδη της Ελλάκτωρ, οι μεταγραφές στη Βουλή, κυβερνοεπιθέσεις στο Δημόσιο, ο πληθωρισμός βλάπτει delivery - ένδυση και το λιμάνι Καβάλας.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα εποχή το ελληνικό χρηματιστήριο με ναυαρχίδα τον τραπεζικό κλάδο

Τι σημαίνει η απρόσμενη επιτυχία στις δύο μεγάλες κινήσεις αποεπένδυσης του ΤΧΣ σε Alpha και Εθνική. Πώς επανέρχεται η ελληνική αγορά στα ραντάρ των διεθνών κεφαλαίων. Κέρδη 11% για τον κλάδο το πενθήμερο.
Φωτο: Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγχαρητήρια από Στουρνάρα σε ΤΧΣ, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ηλ. Ξηρουχάκη (ΤΧΣ), Π. Μυλωνά (ΕΤΕ) και Βασ. Ψάλτη (Alpha Bank) υπογραμμίζοντας τη σημασία του placement της Εθνικής και την ολοκλήρωση της συμφωνίας Alpha - UniCredit.