bd-sprite
Φώτο: ΑΠΕ

Άνοιξε η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων για τη δήλωση τ. μ. ακινήτων

Η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα.

Απλά και εύκολα, από όπου βρίσκονται και χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν καμία υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, μπορούν πλέον όσοι έχουν ακίνητα στην πρωτεύουσα να δηλώσουν έως τις 31 Μαρτίου τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα τους.

Γλυτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικά τέλη και δημοτικούς φόρους, με λίγα «κλικ» στη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών (https://eservices.cityofathens.gr) του δήμου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα έχουν πλέον αυτή την απλή και λειτουργική λύση, χωρίς να περιμένουν σε «ουρές». «Ανεβάζοντας» σκαναρισμένα ή σε φωτογραφία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι πολίτες μπορούν έτσι να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλώσει.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα, καθώς και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα και ισχύει έως τις 31 Μαρτίου 2020. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα και η ταυτοποίηση για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet του κάθε πολίτη, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές του με τον δήμο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, τόνισε ότι «αλλάζει ολόκληρη η φιλοσοφία λειτουργίας του δήμου» με την αξιοποίηση «κάθε δυνατότητας που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες για να έρθουν όλες οι υπηρεσίες μας πιο κοντά στους Αθηναίους, δίπλα τους. Όχι απέναντί τους». Πρόκειται, υπογράμμισε, για «ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, για έναν δήμο φιλικό, συνεργάσιμο» .

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση και αξιοποίηση της Βίλας Λουμίδη στον δήμο Αμαρουσίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του δήμου. Η υλοποίησή του γίνεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής Αρχής για αστικές αναπλάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Έως τις 29/9 οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Mέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, που δεν έχουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 4.600 οι εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων με το «Σπίτι μου»

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία, με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε το πρόγραμμα κάλυψης ενοικίου για ευάλωτους πολίτες του Δ. Αθηναίων

Μέχρι 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που δίνει προτεραιότητα σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κάλυψη» για δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων

Μέσω του προγράμματος «Κάλυψη», προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο καλύπτει για τρία χρόνια το κόστος μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», το οποίο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.