ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΚΙΝΗΤΑ

Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο σενάρια παράτασης για μεταβίβαση ακινήτων με παλιές αντικειμενικές

Μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων δεν έχουν επιτρέψει σε χιλιάδες φορολογούμενους να ολοκληρώσουν μεταβιβάσεις χωρίς την αύξηση φόρου που προκαλούν οι νέες αντικειμενικές τιμές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απλησίαστες οι ανακαινίσεις κατοικιών: Αύξηση έως 70% στο κόστος ανά τ.μ.

Το αδιάκοπο ράλι τιμών στα οικοδομικά υλικά φέρνει σε δυσχερή θέση μηχανικούς και ιδιοκτήτες. Εκτιμάται ότι το μέσο κόστος ανακαίνισης έχει εκτοξευθεί από 950 σε 1600 ευρώ/τ.μ. Αναπροσαρμογές κόστους στα έργα ακόμη και με διαφορά λίγων εβδομάδων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Απέκτησε πέντε οικόπεδα στο Μαρούσι συνολικής αξίας 35 εκατ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στην έκταση αυτή θα κατασκευαστή ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει και από τα έσοδα του «πράσινου» ομολόγου που εξέδωσε το 2021.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειδί για την πορεία των ακινήτων η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν αν θα επιταχυνθεί ή θα «φρενάρει» το ράλι της ελληνικής κτηματαγοράς. Τα «απόνερα» της πανδημίας, ο πληθωρισμός και τα αντίβαρα που δημιουργούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 19 Ιανουαρίου το ομόλογο της Premia, επενδύσεις 150 εκατ. το 2022

Μέχρι 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει με τη νέα έκδοση η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων. Το πρώτο «χτύπημα» της εισηγμένης για το τρέχον έτος θα γίνει σε κέντρο logistics ή σε κτήριο κοινωνικού χαρακτήρα.