ΑΚΙΝΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνδυνος για δημιουργία νέας γενιάς απούλητων κατοικιών

Σε ακριβές κατασκευές έχουν στραφεί οι Έλληνες εργολάβοι και απευθύνονται στην ελίτ Ελλήνων και ξένων αγοραστών, με ενδεχόμενο να μείνουν... στο ράφι τα διαμερίσματα, αν δεν εκδηλωθεί η αναμενόμενη ζήτηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Φιλέτα» της αγοράς ακινήτων πωλούνται από την Bain Capital

Το ακίνητο που μισθώνει η αλυσίδα Σκλαβενίτης στους Αμπελόκηπους πουλήθηκε πρόσφατα από την Bain Capital. Ρευστοποιούνται με γοργούς ρυθμούς ακίνητα που αποτελούσαν εξασφαλίσεις «κόκκινων» δανείων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα του δήμου Αθηναίων για τη δήλωση τ. μ. ακινήτων

Η ρύθμιση αφορά όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δηλώσει λανθασμένα τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στον δήμο, όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους και αυθαίρετα κτίσματα και όσους δεν έχουν δηλώσει καθόλου ολόκληρα ακίνητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμαχία κατά της Airbnb από 11 πόλεις της Ευρώπης

Εντάσσεται και η Πράγα στην ομάδα πόλεων που ζητούν ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και προωθεί περιοριστικά μέτρα. Η δικαίωση της Airbnb από το Ευρωδικαστήριο. Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στ. Ιωάννου: Οι ευκαιρίες στα ακίνητα και η στρατηγική της Eurobank

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank παρουσίασε τη στρατηγική της τράπεζας για την αξιοποίηση του μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων της και προανήγγειλε επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Boutique Hotel μετατρέπεται η ερειπωμένη Οικία Αλμυράντη στο Σύνταγμα

Το νέο ξενοδοχείο - μπουτίκ θα διαθέτει 11 δωμάτια εκ των οποίων 5 σουίτες. Το project υλοποιεί η εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΑΚΤΕΣ, η οποία το 2016 πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την 25ετή μίσθωση του ακινήτου.