ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ακίνητα-akinita-real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκιο 800 - 1.110 ευρώ για ένα διαμέρισμα σε μεγάλο αστικό κέντρο

Ξεπερνάει τα 800€ το κόστος μίσθωσης μίας οικογενειακής κατοικίας στην Αθήνα, ενώ τσουχτερές είναι οι τιμές ενοικίασης ενός οικογενειακού διαμερίσματος και σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα. Αναλυτικοί πίνακες με τις τιμές ανά περιοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Με ζημιές έκλεισε το εννεάμηνο παρά το «άλμα» 179% του τζίρου

Ζημιές που ξεπέρασαν τις 370 χιλ. ευρώ κατέγραψε η Κέκροψ στο εννεάμηνο, αν και ο κύκλος εργασιών της εκτοξεύτηκε στα 9,5 εκατ. ευρώ μετά το τέλος της υποχρεωτικής μείωσης των μισθωμάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Στα 6,6 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο με άνοδο 57%

Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών και το άλμα των EBITDA που ανήλθαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι των 0,1 εκατ. το 2021, ο όμιλος έκλεισε το εννεάμηνο με ζημιές ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκε στα 125,5 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων και επενδύσεων του ομίλου.
athina-akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρης καταγραφή των κρατικών ακινήτων στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας

Το Μητρώο επιτρέπει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των ακινήτων. Προχωρά η διασύνδεση με το ΤΑΧΙS, για την απευθείας βεβαίωση των πρωτοκόλλων αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι δήμοι θα σπεύσουν για μείωση αντικειμενικών τιμών ακινήτων

Εκτιμάται ότι από τους πρώτους δήμους που θα ζητήσουν μείωση τιμών ακινήτων θα είναι της Αστυπάλαιας, της Λήμνου, περιοχών της Εύβοιας καθώς και αρκετοί δήμοι της Αττικής, όπως η Δάφνη, το Καματερό, το Μοσχάτο και η Νέα Πέραμος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «ψαλιδίζονται» οι υπερβολικά υψηλές αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη διόρθωση αντικειμενικών τιμών ακινήτων. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα υποβάλουν γνώμες οι δήμοι και θα εκδοθεί υπουργική απόφαση χωρίς αναδρομική ισχύ.