bd-sprite
Φώτο: ΑΠΕ

Αυξάνεται στο 65% η μεταφορά επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με την απόφαση να έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου.

Χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς αυξάνεται στο 65%, από 50%, ο μέγιστος αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου και αφορά τα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, τα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, τα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, τα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Με την πέμπτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων την 1η Ιουνίου, έχει καταγραφεί αύξηση του αριθμού επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουνίου σημειώθηκε αύξηση 13,94% της επιβατικής κίνησης, με τις επικυρώσεις εισιτηρίων να φτάνουν τις 931.876 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε επίσης την επόμενη μέρα 2 Ιουνίου με την άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη 26 Μαΐου να ανέρχεται στο 28%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απαιτούν μεταξύ άλλων: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμερες που θα στέλνουν «ραβασάκια» στους παραβάτες εγκαθιστά ο ΟΑΣΑ

Θα τοποθετηθούν 12 νέες ψηφιακές κάμερες καταγραφής παραβάσεων σε λεωφορειολωρίδες που θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ και της Hellenic Train λόγω κακοκαιρίας

Τροποποιήσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων του ΟΑΣΑ, λόγω του παγετού, ενώ από την πλευρά της η Hellenic Train ανακοίνωσε σειρά από ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.