ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίστηκε η εφαρμογή του OASA Telematics για συσκευές iPhone

Η νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή OASA Telematics, πλήρως συμβατή με το λειτουργικό iOS, προσφέρει επιπλέον δυνατότητες, παρέχοντας ενημέρωση, σε πραγματικό χρόνο.

Στην ποιοτική αναβάθμιση της εφαρμογής OASA Telematics σε συσκευές iPhone που διαθέτουν τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού iOS, προχώρησε ο ΟΑΣΑ, όπως ανακοινώθηκε.

Η νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή OASA Telematics, πλήρως συμβατή με το λειτουργικό iOS, προσφέρει επιπλέον δυνατότητες, παρέχοντας ενημέρωση, σε πραγματικό χρόνο, για τα δρομολόγια των οδικών μέσων μαζικής μεταφοράς σε όλες τις αστικές και περιαστικές γραμμές του συγκοινωνιακού δικτύου, αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ , η νέα έκδοση του app της Τηλεματικής για συσκευές iPhone, η οποία έχει ήδη προωθηθεί στο App Store της Apple, διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Υποστήριξη 2 γλωσσών (ελληνικά & αγγλικά)
 • Προβολή κοντινών στάσεων σε χάρτη και λίστα, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση του χρήστη (σήμα GPS). Όσο μετατοπίζεται η τοποθεσία του χρήστη, πραγματοποιείται αυτόματα αναζήτηση, εκ νέου, για κοντινές στάσεις
 • Οδηγίες για να φτάσει ο χρήστης σε μία στάση, επιλέγοντας μία εφαρμογή χαρτών (Google/Apple Maps & Waze), ώστε να ξεκινήσει η πλοήγηση
 • Πρόσβαση στα «Νέα», με δυνατότητα αναζήτησης και αυτόματης ενημέρωσης του χρήστη με ειδοποίηση (push notification)
 • Λίστα κύριων γραμμών, με δυνατότητα προβολής της διαδρομής που διασχίζει το λεωφορείο σε χάρτη
 • Πρόγραμμα δρομολογίων / ημερήσιος προγραμματισμός για κάθε γραμμή
 • Ενημέρωση, σε πραγματικό χρόνο, των λεωφορείων που πραγματοποιούν το επιλεγμένο δρομολόγιο / επιλεγμένη γραμμή πάνω στον χάρτη (αυτόματη ανανέωση)
 • Προβολή πληροφοριών άφιξης σε στάση σε πραγματικό χρόνο
 • Προβολή χρόνου αφίξεων οχημάτων για κάθε στάση
 • Προβολή λίστας στάσεων διαδρομής, με χρώματα για την αρχική / τελική στάση
 • Αποθήκευση αγαπημένων γραμμών και στάσεων
 • Υποστήριξη Live Activities / Standby Mode & Dynamic Island (o χρήστης επιλέγει μία συγκεκριμένη άφιξη από την στάση της επιλογής του, ώστε να εμφανιστεί το εικονίδιο "ματάκι" και να ενημερώνεται, σε πραγματικό χρόνο, για τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου, αλλά και με ειδοποιήσεις (push notifications)

Σημειώνεται, ότι η νέα εφαρμογή απαιτεί πρόσβαση στο διαδίκτυο (μέσω wifi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας), λειτουργώντας καλύτερα με ενεργοποιημένη την υπηρεσία τοποθεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς στην Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απαιτούν μεταξύ άλλων: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
Leoforeia-Sygkoinonia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάμερες που θα στέλνουν «ραβασάκια» στους παραβάτες εγκαθιστά ο ΟΑΣΑ

Θα τοποθετηθούν 12 νέες ψηφιακές κάμερες καταγραφής παραβάσεων σε λεωφορειολωρίδες που θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ και της Hellenic Train λόγω κακοκαιρίας

Τροποποιήσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων του ΟΑΣΑ, λόγω του παγετού, ενώ από την πλευρά της η Hellenic Train ανακοίνωσε σειρά από ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.