bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηνών

Συνολικά, 39 πιστοποιητικά και διαδικασίες παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά από τον Δήμο Αθηναίων, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό σχεδιασμό.

Συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα των δημοτών του και μειώνοντας δραστικά την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία μπροστά στα γκισέ.

Από σήμερα, ακόμη δέκα πράξεις, που αφορούν έκδοση πιστοποιητικών και υποβολή αιτήσεων, μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά από τους δημότες της Αθήνας.

Οι νέες ηλεκτρονικές πράξεις αφορούν την έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία και διπλοεγγεγραμμένου, τη χορήγηση βεβαιώσεων δημοτικής ενημερότητας, κατάστασης ανεξόφλητων οφειλών, αντιγράφου άδειας λειτουργίας καταστήματος λόγω απώλειας, τη δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου και τις αιτήσεις για νέα παροχή ρεύματος, επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, τροποποίησης συντελεστή χρέωσης (επαγγελματικός-οικιακός) και εποχικής χρέωσης (βάσει ν.429/76, άρθρο 5, παρ.2).

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον δήμο, περισσότεροι από 40.000 πολίτες και επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί και εξυπηρετηθεί από τη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του (https://eservices.cityofathens.gr) χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν τις αρμόδιες υπηρεσίες του. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε σχετικά ότι αξιοποιώντας την περίοδο της καραντίνας, «ο Δήμος των Αθηναίων κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με το χρόνο. Μέσα σε λίγες ημέρες καταφέραμε να δημιουργήσουμε υποδομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Υποδομές σύγχρονων προδιαγραφών που χρησιμοποιούν ήδη και άλλοι δήμοι της χώρας. Συνεχίζουμε αυτό που αρχίσαμε για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τη μεγάλη μάχη με τη γραφειοκρατία. Για να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση του δήμου με τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του Μετρό

Από την Δευτέρα 22/4 που ο σταθμός «Νίκαια» της γραμμής 3 θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που υπήρχε ήδη (επικυρωτικά και αυτόματα μηχανήματα πώλησης), εγκατεστημένο σε νέες θέσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.