ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εσωτερικών: Πώς θα δοθεί μπόνους έως 15% σε δημοσίους υπαλλήλους

Στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαθιές πληγές στις δημόσιες συμβάσεις, έξαρση στις απευθείας αναθέσεις

Την ανάγκη εργαλείων που θα βάλουν ανάχωμα στις «φωτογραφικές» διατάξεις και τις απευθείας αναθέσεις επισημαίνει νέα έκθεση της «διαΝΕΟσις». Στο μικροσκόπιο η ιδιωτική επίβλεψη των έργων και οι αδικαιολόγητα μεγάλες εκπτώσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμη μέτρων για να σταματήσει η «αιμορραγία» του Δημοσίου από τη ΛΑΡΚΟ

Σε επτά παρεμβάσεις θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών όπου μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και μέτρα μεταβατικής κάλυψης των εργαζομένων όπως συνέβη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτινογραφία στην περιουσία του κράτους: Από καρέκλες μέχρι τα... F-16

Για πρώτη φορά το Δημόσιο προχωρά στην καταγραφή της περιουσίας του. Η καταγραφή αφορά στα πάντα, από κομπιούτερ και έπιπλα, μέχρι ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα και οπλικά συστήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών με το Δημόσιο για το 2023

«Στόχος μας είναι η καθημερινότητα να γίνεται για όλους φιλικότερη με λιγότερη γραφειοκρατία, να εξοικονομούνται  πόροι και το κράτος να ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών»τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθερό το μέρισμα στους ιδιώτες από την ΤτΕ παρά τη μείωση των κερδών

Τα υψηλά επιτόκια μείωσαν κατά 78% την κερδοφορία της ΤτΕ το 2023, ενώ πολλές κεντρικές τράπεζες είχαν ζημιές. Μέρισμα 0,672 ανά μετοχή στους ιδιώτες μετόχους. Το Δημόσιο δεν θα λάβει μέρισμα, αλλά εισέπραξε τόκους 635,8 εκατ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Το Δημόσιο βγήκε κερδισμένο από τη διάσωση των τραπεζών

Οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με 30,9 δισ. ευρώ, αλλά το όφελος από τη διάσωση ήταν 33,5 δισ., τόνισε στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Τι απάντησε για τις προμήθειες του IRIS.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΣΑ: Παράταση της στοχευμένης αποχής έως και τις 22 Φεβρουαρίου

Επίσης αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την πραγματοποίηση καθολικής αποχής την ημέρα ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.