bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Νεφώσεις και κατά τόπους βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σήμερα και στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.  Από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο. Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουν σήμερα η Θεσσαλία, η ανατ. Στερεά, η Εύβοια και η ανατ. Πελοπόννησος. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.  Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουν σήμερα οι Κυκλάδες και η Κρήτη Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα νότια και γρήγορη βελτίωση αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κινείται από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία ασθενείς οι άνεμοι.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλές καιρικές συνθήκες σήμερα σε όλη τη χώρα με λίγα μόνο σύννεφα

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του νομού 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24-25 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι και νεφώσεις

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα του νομού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.